Odluka o granicama biće primenjena pre ili kasnije

Izvor: B92, 04.Nov.2018, 18:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Odluka o granicama biće primenjena pre ili kasnije"

Predsednik Slovenije Borut Pahor izrazio je uverenje da će odluka o granici iz juna 2017, biti primenjena što pre, uprkos negodovanju Hrvatske.

Pahor je potpisao Sporazum o arbitraži granice pre tačno devet godina kao premijer zajedno s tadašnjom hrvatskom koleginicom Jadrankom Kosor.

Stalni arbitražni sud u Hagu presudio je u junu 2017. godine u korist Slovenije u graničnom sporu koji su ta država i Hrvatska vodile oko Piranskog zaliva.

Pahor, koji >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je Sporazum o arbitraži potpisao s Kosorovom 4. novembra 2009, danas je na Tviteru poručio da je tim dokumentom okončan period incidenata koji je trajao 18 godina, a istovremeno pojačana ekonomska saradnja između dve susedne zemlje, prenosi STA.

Na osnovu Sporazuma o arbitraži, arbitražni sud u Hagu definisao je granicu 29. juna 2017. godine, napominje agencija.

"Bez obzira na različita mišljenja o njegovoj pravičnosti i na odbijanje Hrvatske, granice koje su na taj način utvrđene, biće primenjene pre ili kasnije. Tada sam rekao da je taj dan (dan potpisivanja sporazuma) odličan dan, to tvrdim i sada", poručio je Pahor.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.