Odluka je sada u rukama građana

Izvor: B92, 18.Sep.2018, 17:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Odluka je sada u rukama građana"

Skoplje -- Nemački ministar spoljnih poslova Hajko Mas posetio je Skoplje.

On je poručio Makedoncima da na predstojećem referendumu iskoriste istorijsku šansu za rešavanje spora o imenu i tako otvore evropsku perspektivu za zemlju.

"Odluka je sada u rukama građana", izjavio je Mas na zajedničkoj konferenciji za novinare sa makedonskim kolegom Nikolom Dimitrovim.

Nemačka je posvećena da izgledi za članstvo u EU budu vidljivi za zemlje Zapadnog Balkana, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << rekao je Mas.

"To je važno za sabilnost regiona i stoga to nije samo vaš, već i naš, evropski interes. Istovremeno, proces pregovora za članstvo u EU znači i ispunjenje drugih kriterijuma - vladavina prava, borba protiv korupcije...", naveo je Mas, prenela je MIA.

Rešavanjem spora oko imena, vlada je iskazala svoju viziju za budućnost zemlje, kazao je Mas i dodao da želi da ohrabri ljude u Makedoniji da nastave tim putem.

Dimitrov je rekao da poseta istaknutog nemačkog zvaničnika odražava čvrstu podršku zvaničnog Berlina.

Referendum u Makedoniji će biti održan 30. septembra, a pitanje će glasiti: "Jeste li za članstvo u Evropskoj uniji i NATO savezu prihvatanjem sporazuma između Republike Makedonije i Republike Grčke?".

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Mas poručio Makedoncima: Iskoristite istorijsku šansu

Izvor: Blic, 18.Sep.2018

Nemački ministar spoljnih poslova Hajko Mas posetio je danas Skoplje i tom prilikom poručio Makedoncima da na predstojećem referendumu iskoriste istorijsku šansu za rešavanje spora o imenu i tako otvore evropsku perspektivu za zemlju.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.