Odlučujuća noć, ako talas dođe biće kao 2014.

Izvor: B92, 08.Mar.2016, 01:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Odlučujuća noć, ako talas dođe biće kao 2014."

Kraljevo -- Sedam porodica iz Grdice kod Kraljeva, evakuisano je zbog opasnosti da će Zapadna Morava koja se izlila u ovom naselju, poplaviti njihova domaćinstva.

“Sedam porodica je evakuisano zbog mogućnosti da njihova domaćinstva budu poplavljena noćas, od kojih će dve noć provesti u prostorijama školske zgrade, a na postavljanju bedema su angažovani vojska i žandarmerija”, izjavio je gradonačelnik Kraljeva Tomislav Ilić."

On je dodao da je neprestano >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u kontaktu sa ljudima iz Čačka od kojih je dobio informacije da je vodostaj Zapadne Morave nešto niži nego u Kraljevu.

“Ohrabrujuće je da su mi javili iz Čačka da je vodostaj nešto niži nego u Kraljevu, kao i činjenica da su padavine prestale. Međutim, ova noć je odlučujuća jer ukoliko poplavni talas iz Čačka bude naišao, onda bi domaćinstva u Grdici bila poplavljena kao i 2014. godine u proleće”, kazao je Ilić.

Načelnik Raškog okruga Nebojša Simović, rekao je da u podizanju bedema kraj Zapadne Morave u Grdici učestvuju građani, vojska i žandarmerija sa mehanizacijom, kao i da su počeli da pristižu dobrovoljci pozvani i preko društvenih mreža,

“Mi smo preko društvenih mreža, sportskih klubova, svojih prijatelja pozvali sve koji mogu da dođu i pomognu. Za samo nekoliko minuta, odazvalo se više od 200 omladinaca, članova sportskih klubova, a na terenu su i ekipe EPS-a sa svojim vozilima.

Prema rečima meštana Grdice, ova noć će biti odlučujuća da li će njihova domaćinstva biti poplavljena kao pre dve godine, kada je više od 400 kuća i gazdinstava bilo pod vodom.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Morava preti da poplavi naselje Grdicu kod Kraljeva, sedam porodica evakuisano

Izvor: Beta Video, 08.Mar.2016

KRALJEVO - Sedam porodica iz Grdice kod Kraljeva, evakuisano je noćas zbog opasnosti da će Zapadna Morava koja se izlila u ovom naselju, poplaviti njihova domaćinsta, izjavio je večeras gradonačelnik Kraljeva Tomislav Ilić.``Sedam porodica je evakuisano zbog mogućnosti da njihova domaćinstva...

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.