Odlučeno: Šalju duplo više vojnika

Izvor: B92, 09.Avg.2023, 12:46

Odlučeno: Šalju duplo više vojnika

Poljska će poslati 2.000 vojnika na granicu sa Belorusijom, saopštio je danas zamenik ministra unutrašnjih poslova Poljske Maćej Vonsik.

Kako se navodi, to je dvostruko više od broja koji je tražila granična straža.

On je dodao da se to čini kako bi se zaustavili ilegalni prelasci preko granice i održala stabilnost, prenosi Rojters.

''Ovu odluku doneli su Komitet za bezbednost i ministar odbrane Marijuš Blaščak'', rekao je Vonsik, i naveo da sve >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pokušaje da migranti ilegalno uđu u Poljsku "organizuju beloruske vlasti".

''Da imamo prave graničare na drugoj strani, a ne švercerske službe, uopšte ne bi bilo takvih prelazaka'', rekao je.

Agencija navodi da je Poljska u poslednjih šest meseci zabeležila porast broja migranata, uglavnom sa Bliskog istoka i iz Afrike, i da Varšava optužuje Belorusiju da regrutuje migrante u siromašnim zemljama i da ih ilegalno šalje preko granice kako bi podstakla nestabilnost.

U Varšavi je, takođe, prisutna zabrinutost nakon što su stotine pripadnika ruske paravojne formacije Vagner stigle u Belorusiju na poziv beloruskog predsednika Aleksandra Lukašenka.

Ranije ove sedmice Rusija je započela vojne vežbe u blizini granice sa Poljskom, a Lukašenko je više puta rekao da ''obuzdava'' borce Vagnera koji žele da napadnu Poljsku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Poljska šalje 2.000 vojnika na granicu sa Belorusijom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Avg.2023

Poljska će poslati 2.000 vojnika na granicu sa Belorusijom, što je dvostruko više od broja koji je tražila granična straža, saopštio je danas zamenik minsitra unutrašnjih poslova Poljske Maćej Vonsik.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.