Odlučeno: Nema ćirilice u Vukovaru

Izvor: Vesti-online.com, 04.Nov.2013, 16:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odlučeno: Nema ćirilice u Vukovaru

Gradsko veće grada Vukovara izmenilo statut grada, čime su Vukovar proglasili mestom posebnog pijeteta, čime se odlaže postavljanje dvojezičnih tabli.

Razbijanje dvojezičnih tabli u Vukovaru prouzrokovalo je čitav niz incidenata koji su doveli do odluke da se dvojezične table definitivno uklone  

Predlog da se Vukovar proglasi za mesto posebnog pijeteta predali su odbornici HDZ-a i Hrvatske stranke prava dr Ante Starčević, a taj predlog prošao je gradsku >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << skupštinu. To znači da će se primena ustavnoga zakona o pravima nacionalnih manjina u Vukovaru u celosti odložiti dok se za to ne ispune uslovi.

 

Podsetimo, dvojezične table u Vukovaru odmah nakon postavljanja nasilno su skinute i pored toga što ih je obezbeđivala policija. Štab za odbranu od Vukovara, koji se protivio i protestovao zbog postavljanja tabli s ćiriličnim pismom više dana je protestovao i najavio da će Vukovar biti proglašen za mesto od posebnog pijeteta u kom zapravo neće biti ćiriličnih tabli.

 

Pročitajte sve o dvojezičnim tablama u VukovaruOVDE

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vukovar iznad Ustava

Izvor: Nezavisne Novine, 04.Nov.2013

VUKOVAR - Gradsko vijeće Vukovara izmijenilo je danas Statut grada i Vukovar proglasilo mjestom posebnog pijeteta, te izglasalo da se primjena Ustavnog zakona o pravima nacionalnih manjina u ovom gradu odgodi dok se za to ne ispune uslovi.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.