Izvor: B92, 25.Okt.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odloženo suđenje Vojislavu Šešelju

Hag -- Haški tribunal odložio početak suđenja lideru SRS-a Vojislavu Šešelju i zatražio postavljanje "branioca u pripravnosti".

Sudsko veće Alfonsa Orija u pisanoj odluci nije zakazalo novi termin za početak procesa. Po ranijoj odluci, suđenje Šešelju trebalo je da počne u četvrtak, 2. novembra.

Današnjim nalogom o odlaganju procesa, veće sudije Orija zatražilo je od sudskog sekretarijata da Šešelju ponovo postavi "branioca u pripravnosti" koji bi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << preuzeo vođenje odbrane u slučaju "uvredljivog ponašanja optuženog".

Isto veće je 21. avgusta Šeselju nametnulo branioca Dejvida Hupera protiv njegove volje zbog "opstrukcionističkog" ponašanja. Žalbeno veće Tribunala tu je odluku, međutim, preinačilo prošle nedelje, vraćajući Šešelju pravo da se brani sam. Odlukom žalbenog veća sudijama se ostavlja pravo da Šešelju postave branioca ukoliko on bude ometao tok suđenja.

Do sada je "branilac u pripravnosti" bio holandski advokat Tjarda van der Spul koji je u Šešeljevo ime i podneo žalbu na odluku o nametanju branioca.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.