Odloženo suđenje Joci Amsterdamu

Izvor: B92, 05.Mar.2012, 20:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odloženo suđenje Joci Amsterdamu

Beograd -- Suđenje Sretenu Jociću, poznatijem kao Joca Amsterdam, za ubistvo Ive Pukanića i Nike Franića, odloženo za 19. april. Jocić se požalio sudu na tretman u zatvoru

On se danas požalio sudu na tretman u Okružnom zatvoru u Beogradu, jer mu je odnedavno u ćeliju postavljena kamera koja ga, kako je naveo, dekoncentriše.

"Sudija, ja od četvrtka zbog toga ne uzimam zatvorsku hranu", rekao je Jocić u specijalnoj sudnici Okružnog zatvora u Beogradu.

Jociću >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je suđenje trebalo formalno danas da krene od početka, ali je odloženo zbog smrti bliskog srodnika jednog od članova sudskog veća, sudije Aleksandra Trešnjeva.

Jociću i beogradskom delu njegove kriminalne grupe sudi se zbog optužbi da su 23. oktobra 2008. u Zagrebu ubili vlasnika hvatskog "Nacionala" Ivu Pukanića i njegovog saradnika Niku Franića, a iz bezbednosnih razloga suđenje se održava u specijalnoj sudnici Okružnog zatvora u Beogradu.

Jocić je sudu objasnio da je smešten u ćeliju od 16 kvadrata, u kojoj je nekad bio Milorad Ulemek i da mu je kamera postavljena iznad radnog stola.

"Ja sam bio u nekim od najbezbednijih evropskih zatvora i ni u jednom nema kamera. Mi (zatvorenici) smo se žalili državi Holandiji što nas jednom nedeljno pretresaju u zatvoru i dobili smo ih na sudu", ukazao je Jocić.

Na tretman u zatvoru žalio se i Dušan Mašić, branilac Željka Milovanovića, koji je 7. februara pokušao da pobegne iz pritvorske jedinice Specijalnog suda.

On je naveo da su Milovanoviću prilikom posete advokata vezane i ruke i noge, da ne mogu ni papir da daju jedan drugom i da u takvim okolnostima on nije u stanju da sprema odbranu.

Sudija Vladimir Vučinić je rekao da će sud videti šta može da učini povodom njihovih žalbi na zatvorski tretman, istovremeno ukazavši da bi, s obzirom na nedavni pokušaj bekstva, svaka evropska država pojačala mere bezbednosti.

To je Jocić prokomentarisao s optuženičke klupe rečima: "Pa zašto su onda meni pojačali mere i postavili kameru? Nisam ja pokušao da bežim".

Zbog ubistva Pukanića, pored Jocića i Milovanovića, sudi se i Aleksandru Kuzmanoviću. Suđenje je ponovo trebalo da počne 6. februara, a već sledećeg jutra Milovanović je pokušao bekstvo iz zatvora, pa je na zahtev odbrane bilo odloženo za danas.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Joca Amsterdam se žali na uslove u zatvoru

Izvor: Večernje novosti, 05.Mar.2012

Suđenje Sretenu Jociću za ubistvo Ive Pukanića i Nike Franića, odloženo je za 19. april, a Jocić se danas požalio sudu na tretman u Okružnom zatvoru u Beogradu

Nastavak na Večernje novosti...

Jociću odloženo suđenje

Izvor: RTS, 05.Mar.2012

Odloženo suđenje Sretenu Jociću, za ubistvo Ive Pukanića. Optuženi se žalio na tretman u zatvoru, jer mu je u ćeliju postavljena kamera, pa je zbog toga prestao da jede zatvorsku hranu. ..Suđenje Sretenu Jociću, poznatijem kao Joca Amsterdam, za ubistvo Ive Pukanića i Nike Franića, odloženo...

Nastavak na RTS...

JOCA AMSTERDAM: ŠTRAJKUJEM GLAĐU!

Izvor: Kurir, 06.Mar.2012, 08:17

BEOGRAD - Štrajkač! - Od četvrtka, kada mi je iznad stola ugrađena kamera, ne uzimam zatvorsku hranu. Vodili su me i kod lekara. Ne osećam se prijatno kada znam da je kamera uključena. Time se krše moja osnovna ljudska prava i pravo na poverljiv razgovor sa advokatom - žalio se juče Sreten Jocić...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.