Odloženo suđenje Darku Šariću

Izvor: B92, 19.Feb.2024, 17:02

Odloženo suđenje Darku Šariću

U Specijalnom sudu u Beogradu danas je za mart odloženo suđenje organizovanoj kriminalnoj grupi Darka Šarića.

Pripadnici te grupe se terete za više krivičnih dela među kojima je i planiranje ubistva svedoka radnika Nebojše Jokovića.

Advokat odbrane Marko Janković je na početku suđenja istakao da ne mogu da se kao dokaz koriste komunikacije sa aplikacije "Skaj" između aprila do avgusta 2020. godine, jer taj period nije pokriven naredbom suda.

Njegov >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kolega Dalibor Katančević se složio i dodao da sve što nije obuhvaćeno naredbom mora da bude uništeno.

Odbrana je takođe zatražila da se izuzmu poruke koje se odnose na privatni život.

Tužilaštvo smatra da je reč o odugovlačenju postupka.

Sudija je ipak odlučio da odloži današnje suđenje.

Branilac Duška Šarića, advokat Dalibor Katančević ponovo je predložio da se njegovom branjeniku ukine pritvor, a podsetio je i da je ponuđeno jemstvo od 800.000 evra u nekretninama.

Sudsko veće se povuklo kako bi donelo odluku o ukidanju pritvora Dušku Šariću.

Pored Šarića i Lazarevića optuženi su i Bojan Stanojković, Danilo Odović, Aleksandar Bošković, Nikola Spasojević, Danilo Stojanović, Milutin Radovanović, Duško Mirković, Stefan Andrejić, Marko Vukić, Uroš Radovanović, Milan Vučinić, Arsa Šarić i Duško Šarić.

Bojanu Stanojkoviću, Nkoli Spasojeviću, Stefanu Andrejiću , Marko Vukić i Arsi Šariću se sudi u odsustvu jer su u bekstvu, dok su se Duško Šarić i Milan Vučinić predali sudu u januaru i od tada se nalaze u pritvoru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Darku Šariću suđenje odloženo za mart

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Feb.2024

U Specijalnom sudu u Beogradu danas je za mart odloženo suđenje organizovanoj kriminalnoj grupi Darka Šarića, čiji pripadnici se terete za više krivičnih dela među kojima je i planiranje ubistva svedoka radnika Nebojše Jokovića.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.