Odloženo suđenje Amfilohiju

Izvor: Vesti-online.com, 09.Jun.2011, 13:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odloženo suđenje Amfilohiju

Sud za prekršaje u Podgorici odložio je danas za 23. jun suđenje mitropolitu crnogorsko-primorskom Srpske pravoslavne crkve (SPC) Amfilohiju zbog govora mržnje, jer se nije pojavio u sudnici.

Sudija Larisa Begović saopštila je da je Amfilohiju Radoviću dostavljena prijava i poziv za suđenje, ali je sekretar Crnogorsko-primorske mitropolije u dva navrata, 31. maja i 1. juna, odbio da primi taj poziv sa obrazloženjem da se Amfilohije nalazi u Beogradu.

Više državno >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << tužilaštvo u januaru je podnelo zahtev za pokretanje prekršajnog postupka protiv mitropolita Amfilohija zbog toga što je u nekoliko javnih nastupa tokom januara vređao nacionalna osećanja građana i prekršio Zakon o javnom redu i miru.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.