Odloženo saslušanje Branku Lazareviću

Izvor: Blic, 30.Jan.2014, 17:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odloženo saslušanje Branku Lazareviću

Otpravnik poslova ambasade Srbije u Atini Branko Lazarević najverovatnije neće biti sutra saslušan u policiji, kako je ranije bilo zakazano.

Branko Lazarević

Lazarević, koji je tokom prethodnog mandata Vlade Srbije bio šef kabineta ministra unutrašnjih poslova Ivice Dačića, trebalo je da bude saslušan u Upravi kriminalističke policije povodom indicija da je sarađivao sa pripadnicima grupe odbeglog narko bosa Darka Šarića, a po nalogu Tužilaštva za organizovani >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << kriminal.

Lazarevićev advokat Dragoljub Đorđević rekao je Tanjugu da je njegov klijent spreman da se odazove pozivu koji je dobio za sutra u UKP-u 10 časova.

- Nas su međutim zvali iz UKP-a i rekli nam da salsušanja 90 odsto neće biti. Moj klijent je kupio avionski kartu i spreman je da iz Atine dođe u Beograd - , rekao je Đorđević ali je zbog mogućeg odlaganja saslušanja ostavio mogućnost da i njegov klijent odloži put.

U tužilaštvu je Tanjugu rečeno da ne znaju za razlog odlaganja saslušanja koje je trebalo da obavi policija, a policija se još nije oglasila o tom pitanju.

Uprava kriminalističke policije uputila je ranije preko Ministarstva spoljnih poslova poziv Lazareviću.

Policija je trebalo da ispita Lazarevića povodom indicija da je, ranije kontaktirao sa optuženim pripadnicima Šarićeve grupe i dostavljao informacije o merama praćenja i prisluškivanja koje se preduzimaju protiv njih.

Takođe je trebalo da odgovori na pitanja da li se sastajao sa Šarićem - optuženim za šverc oko tri tone kokina iz Južne Amerike u Zapadnu Evropu i za pranje para u Srbiji, kao i njegovim bliskim saradnikom Rodoljubom Radulovićem, zvanim Miša Banana, takođe optuženim za šverc kokaina.

Prema pisanju medija, koji se pozivaju na izvore iz policije, Lazarević se viđao sa advokatom iz Novog Sada Radovanom Štrpcem glavnim optuženim za pranje Šarićevih para u Srbiji.

Lazarević je takođe sa Šarićem, prema pisanju medija, povezan i preko Nikole Dimitrijevića, koji je pravosnažno osuđen za pranje Šarićevih para. Dimitrijević je Lazarevićev zet.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.