Odloženo pripremno ročište Janjuševiću i Miljkoviću

Izvor: NoviMagazin.rs, 24.Mar.2015, 16:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odloženo pripremno ročište Janjuševiću i Miljkoviću

Pripremno ročište u procesu protiv Zorana Janjuševića i Pavla Miljkovića zbog optužbi da su oštetili "Kargo logistički centar brodogradilišta Beograd", odloženo je danas u Višem sudu u Beogradu za 28. maj.

"Krajnji vlasnik" tog preduzeća je Filip Cepter, dok je Janjušević u sporno vreme bio specijalni savetnik, a Miljković direktor.

Ročište, koje će inače biti održano bez prisustva javnosti, nije održano zbog izostanka sudije.

Miljković >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << se tereti da je od 1. januara 2006. do 1. januara 2010. godine, uz podstrekivanje Janjuševića, davao naloge finansijskoj službi da odobrava plaćanja za radove koji su izvršeni na Janjuševićevoj kući u Tolstojevoj ulici broj 7.

Time su, kako se sumnja, preduzeću napravili štetu od 800.000 evra.

Janjušević se tereti za krivično delo podstrekavanje na zloupotrebu službenog položaja u ovom slučaju, a Miljković za zloupotrebu službenog položaja.

Janjušević je javnosti poznat i kao nekadašnji savetnik premijera Zorana Ðinđića, a bio je svedok i na suđenju za njegovo ubistvo.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.