Odlični odnosi Srbije i Izraela

Izvor: RTS, 05.Sep.2018, 20:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Odlični odnosi Srbije i Izraela"

Srbija i Izrael imaju odlične odnose, što je pokazala i nedavna poseta predsednika te zemlje Ruvena Rivlina Beogradu, složili su se ambasadorka Izraela Alona Fišer Kam i ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović na prijemu u rezidenciji ambasade povodom jevrejske Nove godine.
Prijemu su prisustvovali predstavnici poslovne zajednice iz Srbije i Izraela, a Popović je poručio da je ekonomija >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << jedan od glavnih prioriteta Vlade Srbije i da članovi čine sve da zaštite investicije onih koji ulažu u našu zemlju.

Navodeći da u Srbiji danas ima mnogo više investicija nego lane, Popović je istakao da investitori žele da dođu tamo gde su njihova ulaganja sigurna i gde je dobar poslovni ambijent.
"Budite sigurni da su vaša ulaganja u Srbiji sigurna i da ćemo uraditi sve da ih zaštitimo. Ako neko ima problem, može slobodno da nam se obrati, jer nam je cilj da takve stvari rešavamo i da pravimo dobro poslovno okruženje", rekao je ministar na koktelu.
On je naveo da je dva puta posetio Izrael, razgovarao sa ključnim igračima kada je reč o IT sektoru, kao i da Srbija može mnogo toga da nauči iz izraelskog iskustva.
"Možemo da vidimo kako se Beograd razvija, gradi. Imamo brojne građevinske firme iz Izraela koje nisu samo izgradile nove objekte, već su donele i novi pristup", rekao je ministar.
Ukazao je da je bila veoma važna poseta izraelskog predsednika i da je to pokazatelj "nikad boljih" odnosa na čemu je zahvalio i ambasadorki koja je jedan od "glavnih krivaca" za to.
Fišer Kam je navela da se koktel povodom obeležavanja jevrejske Nove godine već treći put organizuje u Beogradu. Prijem je, kaže, prilika da biznismeni iz Srbije i Izraela razmene iskustva, unaprede odnose i prodube saradnju.
"Imamo nove kompanije koje su Srbiju prepoznale kao atraktivno mesto za ulaganje", rekla je Fišer Kam.
Ona je dodala da je prošla godina bila veoma značajna u političkom, ekonomskom i kulturnom smislu kada je reč o saradnji dve zemlje.
"Najvažnija je bila poseta izraelskog predsednika u julu. Bila je kratka, ali veoma značajna. Tokom ove posete, predsednik Izrela je zajedno sa predsednikom Vučićem učestvovao u ceremoniji imenovanja ulice u Zemunu po Teodoru Herclu", reka je ona.
Zahvalila je Vladi Srbije, lokalnoj zajednici, NGO sektoru na saradnji sa ambasadom i poručila da će biti još investicija iz Izraela i zajedničkih projekata.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Popović s ambasadorkom Izraela: Sigurna ulaganja u Srbiji

Izvor: N1 televizija, 05.Sep.2018

Srbija i Izrael imaju odlične odnose, što je pokazala i nedavna poseta predsednika Ruvena Rivlina Beogradu, saglasili su se ambasador Izraela u Srbiji Alona Fišer Kam i ministar za inovacije i tehnološki razvoj Srbije Nenad Popović na prijemu u rezidenciji ambasade povodom jevrejske Nove godine...Prijemu...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.