Odlični odnosi Slovenije i Albanije

Izvor: B92, 28.Okt.2014, 16:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odlični odnosi Slovenije i Albanije

Predsednici Slovenije i Albanije, Borut Pahor i Bujar Nišani ocenili su danas u Ljubljani da su odnosi njihove dve zemlje odlični.

Predsednik Albanije je s privrednom delegacijom od danas u poseti Sloveniji.

Pahor je istakao da su mogućnosti za bilateralnu privrednu saradnju mnogo veće od dosadašnjih rezultata, dok je Nišani pozvao slovenačka preduzeća da ulažu u Albaniju, posebno u energetiku, kulturu, turizam, infrastrukturu i poljoprivredu.

Slovenija >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je izvezla u Albaniju robu za oko 35 miliona evra pre svega farmaceutskih proizvoda i hrane, a uvezla za oko 650 hiljada evra, s tim da je robna razmena u prvoj polovini ove godine opala.

Dvojica predsednika su danas razmotrila i prilike u regionu, približavanje Albanije Evropskoj uniji (EU) i odlazak džihadista u Irak i Siriju, u borbu na strani Islamske države.

Predsednik Albanije će danas razgovarati i s premijerom Mirom Cerarem i predsednikom Skupštine Milanom Brglezom, a popodne će dva predsednika govoriti na konferenciji privrednika dve zemlje, koju organizuje Privredna komora Slovenije.

Albanski predsednik će sutra govoriti studentima Fakulteta društvenih nauka u Ljubljani.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.