Odlična saradnja Srbije i Austrije

Izvor: RTS, 26.Maj.2010, 15:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odlična saradnja Srbije i Austrije

Saradnja srpske i austrijske policije u borbi protiv organizovanog kriminala odlična, ali može biti još bolja i čvršća, ocenili direktor policije Milorad Veljović i njegov austrijski kolega Herbert Anderlo.

Direktor policije Milorad Veljović i i generalni direktor savezne policije Austrije Herbert Anderlo ocenili su da odlična saradnja srpske i austrijske policije u borbi protiv organizovanog kriminala koji ne poznaje granice može biti još bolja i čvršća.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Veljović je na zajedničkoj konferenciji za novinare sa austrijskim kolegom rekao da su osnovne teme razgovora bila pitanje borbe protiv organizovanog kriminala, trgovine narkoticima, korupcije i terorizma.

Očekuje da ministarka unutrašnjih poslova Austrije poseti Srbiju 24. i 25 juna, kada će sa srpskim kolegom Ivicom Dačićem potpisati sporazum o readmisiji.

Veljović je istakao da je sporazum o readmisiji "sigurno jedno od bitnih pitanja, ne samo za policiju Srbije, već i za Srbiju kao državu na putu ka Evropskoj uniji".

Anderlo je naveo da je saradnja dve policije "izuzetno dobra" i dodao da je posetu Beogradu započeo čestitajući srpskoj policiji na izuzetno velikom uspehu u borbi protiv trgovine opojnim drogama.

"Svrha moje posete je da saradnju produbimo", rekao je Anderlo, ukazujući na značaj saradnja policija dve države na suzbijanju organizovanog kriminala koji ne poznaje granice.

Prema njegovim rečima, bliska i veoma prijateljska saradnja dve policije je današnjim sastankom dobila novu dimenziju i otišla "korak dalje".

"Razgovarali smo o temama koje nam omogućavaju da saradnju nastavimo i produbimo", rekao je Anderlo koji je grupi beogradskih policajaca uručio u ime Ministarstva unutrašnjih poslova Austrije plakete u znak zahvalnosti za međusobnu uspešnu saradnju.

Pripadnici Uprave kriminalističke policije, beogradske policije i kancelarije Interpola u Beogradu pomogli su kolegama iz Austrije u hapšenju osobe koja se tereti za pokušaj ubistva, iznudu i brojna druga teška krivična dela.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Odlična saradnja sa Austrijom"

Izvor: B92, 26.Maj.2010

Beograd -- Odlična saradnja srpske i austrijske policije u borbi protiv organizovanog kriminala može biti još bolja i čvršća, ocenili su direktori policija...Milorad Veljović je rekao da su osnovne teme razgovora bila pitanje borbe protiv organizovanog kriminala, trgovine narkoticima, korupcije...

Nastavak na B92...

Uskoro sporazum o readmisiji Srbije i Austrije

Izvor: Danas, 26.Maj.2010

Direktor policije Srbije Milorad Veljović i generalni direktor policije Austrije Herbert Anderl (na fotografiji) dogovorili su se juče u Beogradu da dve zemlje u junu potpišu sporazum o readmisiji.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.