Odgovor direktora policije na ultimatum opozicije

Izvor: Mondo, 18.Mar.2019, 09:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odgovor direktora policije na ultimatum opozicije

Prethodna dva dana policija je privela 18 osoba u vezi sa protestima i upadom u zgradu RTS-a, kaže Vladimir Rebić. O ultimatumu opozicije kaže: Srbija pravna država i zna se koji organ šta radi. Savez za Srbiju: "Oslobodite ih!".

Rebić je za RTS jutros rekao da su tri osobe zadržane zbog sumnje da su nasilno ušle u RTS, pretile motornom testerom, razbile staklo i bezobzirno se ponašale prema zaposlenima u javnom servisu i policijskim službenicima.

Ultimatum >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << opozicije: Do sutra u 15h... (FOTO, VIDEO)

Vladimir Rebić je povodom zahteva "da se oslobode deca" rekao da zakon Srbije podrazumeva da su deca osobe mlađe od 14 godina, a da je veći broj privedenih stariji od 20 godina, a neki su i četrdesetogodišnjaci.

Za dva dana privedeno je 18 osoba, devet zbog prekršaja zakona o javnom redu i miru, a osam zbog učinjenih krivičnih dela, navodi direktor policije.

"Od danas nekažnjenog nasilja NEĆE biti"ŠESTORO U ZATVOR

Pred nadležnim prekršajnim sudom sedam osoba je hitno procesuirano. Šestoro je osuđeno na 30 dana zatvora, jedna osoba na novčanu kaznu, a protiv dve se vodi prekršajni postupak u redovnoj proceduri.

Zbog subotnjeg upada u zgradu RTS-a i kršenja Zakona o javnom redu i miru i uznemirenja zaposlenih, Prekršajni sud u Beogradu osudio je ukupno sedam osoba.

Pored 19-godišnjeg P.C. koji je osuđen na 30 dana zatvora po hitnom postupku, u nedelju uveče zbog "drskog i bezobziranog ponašanja izvršenog u grupi", istu kaznu zbog istog prekršaja dobili su M.S, S.V, N.D, K.T. i M.D, precizirao je za Tanjug predsednik Prekršajnog suda u Beogradu Milan Marinović.

Sedmi osuđeni S.S, koji je šutirao flaše prema policiji, dobio je novčanu od 20.000 dinara.

Osuđeni na zatvorske kazne će odmah biti upućeni u zatvor na izvršenje kazne, jer žalba na ovu odluku ne odlaže izvršenje, ali svakako imaju pravo da ulože žalbe, dodao je Marinović.

Izvor: Kurir

Obradović i Đilas nasilno provalili u zgradu RTS-a!

Izvor: MONDO

"Tri lica su zadržana jer su nasilno ušla u RTS, pretila motornom testreom, razbila staklo, bezobzirno se ponašali prema zaposlenima u RTS-u i policijskim službenicima", rekao je Vladimir Rebić.

Na pitanje koji je odgovor policije na ultimatum Boška Obradovića da svi privedeni nakon upada u RTS budu pušteni do danas u 15 časova, Rebić je rekao da je Srbija pravna država, i da se zna koji organ šta radi.

Izvor: MONDO

"Policija ne utiče na odluke drugih nadležnih organa, odnosno suda. Nerealno je da neko iz policije zove sud. Mogu konstatovati da je najava protesta besmislena. Nema potrebe da na ovaj način iskazuju zahteve, jasna je procedura i sud je doneo odluke", rekao je Rebić.

Savez za Srbiju: Ostaje rok do 15 časova

Savez za Srbiju saopštio je danas da vlast "ima rok do 15 časova" da iz pritvora pusti ljude koji su bili u zgradi RTS-a i mlade koji su privedeni na protestu ispred Predsedništva i MUP-a pod "različitim izgovorima policije".

Kako se navodi u saopštenju, Savez smatra da su to "politička hapšenja" i da su predstavnici režima počeli da hapse i prete svima koji učestvuju u protestu.

"Osuđujemo hapšenje mladih ljudi koji imaju između 18 i 28 godina: Pavle Cvejić, Krsta Tomković, Uroš Savić, Stefan Simić i drugi, koji su privedeni pod različitim izgovorima policije", piše u saopštenju.

Uhapšenima je, kako navodi Savez, određeno 30 dana pritvora i "ekspresno" su prebačeni u zatvor u Padinskoj skeli, dok se oni koji su prebili Borka Stefanovića i zapalili kuću novinaru Jovanoviću nalaze na slobodi.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.