Odgovor Stefanoviću: Policajci čuvaju Vučićeve plakate

Izvor: Vesti-online.com, 24.Mar.2017, 16:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odgovor Stefanoviću: Policajci čuvaju Vučićeve plakate

Policijski sindikat Srbije poslao je saoptšenje u kome stoji odgovor Nebojši Stefanoviću na temu prava policajaca da učestvuju u predizbornim mitinzima.

"I pored upozorenja reprezentativnog Policijskog sindikata Srbiji (PSS) i izjave ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića, policajce po Srbiji i dalje nastavljaju da zovu starešine i ispituju da li je neko od policajaca tražio odobrenje od kabineta ministra da prisustvuje predizbornim mitinzima predsedničkih kandidata.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << />
Umesto da se ova praksa zaustavi, ona je nastavljena, čime se jučerašnje obećanje ministra Stefanovića da niko u policiji neće biti sprečen da ide na predizborne skupove pokazalo neistinito. PSS poseduje audio snimak datih naređenja i on je predat našem advokatskom timu, koji će odlučiti da li ima osnova za krivičnu prijavu.

Inače, nakon našeg saopštenja, javilo nam se nekoliko kolega iz više Policijskih uprava po Srbiji koji navode da su im starešine naložile da patroliraju i čuvaju predizborne plakate kandidata Aleksandra Vučića, te da ako nekoga zateknu u žvrljanju i cepanju, zaustave i legitimišu. Smatramo da je to neprimerena privatizacija policije, jer je uništavanje i cepanje predizbornih plakata komunalni prekršaj i posao komunalne policije, a ne MUP Srbije. Na današnji dan sa tugom se sećamo početka NATO agresije kada je većina nas bila u rovovima na Kosmetu i borila protiv najveće vojne mašinerije u istoriji sveta. Smatramo našom dužnošću i obavezom prema poginulim kolegama da se borimo za pravednu i slobodnu Srbiju. Sa druge strane ministar Stefanović umesto da nas udostoji da razgovara sa nama o našim zahtevima za poboljšanje statusa policajaca, što izbegava već četiri meseca, vodi sam sa sobom polemiku na televiziji, iako bi trebao da sedne sa nama i pomogne u rešavanju problema u MUP Srbije. U policiji postoji 26 sindikata, od kojih je PSS najveći i reprezentativan, a ministra policije podržavaju samo tri provladina sindikata, dok je sa druge strane ogromna većina zaposlenih u MUP Srbije, što jasno pokazuje ko uživa poverenje među policajcima – kaže Veljko Mijailović, predsednik Policijskog sindikata Srbije."

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

PSS: Policajci se žale da im je naređeno da čuvaju plakate Aleksandra Vučića

Izvor: NoviMagazin.rs, 24.Mar.2017

Policijski sindikat Srbije (PSS) saopštio je danas da starešine nastavljaju da "ispituju" da li je neko od policajaca tražio odobrenje od kabineta ministra da prisustvuje predizbornim mitinzima predsedničkih kandidata, a da su se neki policajci požalili i da im je naređeno da obezbeđuju promotivne...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.