Odgovor Srbije Prištini: Džaba planirate

Izvor: B92, 17.Sep.2021, 11:42

Odgovor Srbije Prištini: Džaba planirate

Beograd -- Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković izjavio da je političarima iz Prištine uzalud da prave bilo kakve tajne planove za osvajanje severa.

Prema njegovim rečima, takav scenario je osuđen na propast. Ujedno je poručio Prištini da je bolje da pristupi formiranju ZSO jer je to jedini plan koji ima budućnost kada su u pitanju srpske sredine na KIM, saopštila je Kancelarija.

"Podjednako kao što nikome neće poći za rukom da ugasi srpske sredine južno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << od Ibra i asimiluje Srbe koji tamo žive. Mi ćemo nastaviti da budemo prisutni svuda gde je srpski narod, da ulažemo, gradimo i radimo u srpskim sredinama", rekao je Petković.

On je tako reagovao na provokacije iz Prištine da će pojačati vojno, bezbednosno ili policijsko prisustvo na severu pokrajine, i poručio albanskim političarima da ne pokušavaju ni da prete, a kamoli takve akcije sprovode u delo jer to Beograd neće dozvoliti.

"Beograd je spreman da sva otvorena pitanja sa Prištinom rešava u dijalogu i za pregovaračkim stolom, a umesto konstruktivne ruke saradnje od strane albanskih političara stižu pozivi na oružane sukobe i pretnje. U takvoj atmosferi nije moguće graditi suživot i osnov za normalizaciju odnosa", rekao je Petković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Petković: Uzalud pretnje Prištine za osvajanje severa KiM, Beograd to neće dozvoliti

Izvor: RTS, 17.Sep.2021

Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković kaže da je političarima iz Prištine uzalud da prave bilo kakve tajne planove za osvajanje severa, jer je takav scenario osuđen na propast. Poručio je Prištini da je bolje da pristupi formiranju ZSO, jer je to jedini plan koji ima budućnost kada...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.