Odbranićemo Alep  Turska sprema invaziju?

Izvor: B92, 10.Feb.2016, 08:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Odbranićemo Alep" " Turska sprema invaziju?

Ankara -- Turski premijer Ahmet Davutoglu rekao je da će Ankara da plati svoj istorijski dug “braći iz Alepa“ koji su pomogli odbranu Turske početkom 20. veka.

On je to rekao svega nekoliko dana pošto je Moskva upozorila na namere turskih vlasti da izvrše invaziju na Siriju u momentima kada su opozicione snage pred porazom.

“Mi ćemo vratiti svoj istorijski dug... U jednom momentu, naša braća iz Alepa su odbranila naše gradove Sanliurfu, Gacijantep, Kahramanmaras... >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Sada ćemo mi odbraniti herojski grad Alepo, cela Turska će stati iza svoje braće“, rekao je Davutoglu.

Predsednik Vlade Turske je podsetio na događaje iz Prvog svetskog rata i događaje iz turskog rata za nezavisnost.

“Ipak, on je propustio da pomene da je Turska ušla u taj rat zbog imperijalističkih namera Otomanskog carstva. Turska je započela konflikt gađanjem ruske luke Odesa. U tri grada koje je Davutoglu pomenuo dogodila su se ubistva hiljada Jermena i drugih manjina“, ocenjuje Raša tudej.

Portparol ruskog Ministarstva odbrane Igor Konašenkov je prethodno upozorio da Moskva ima saznanja da Ankara sprema invaziju na Siriju i da je spremna na ilegalne akcije na svojoj granici na Sirijom.

Grad Alepo je pod velikim napadima ruskih bombardera, koje prate kopnene akcije snaga lojalnih predsedniku Sirije Bašaru el Asadu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Davutoglu: Odbranićemo Alepo i vratiti istorijski dug

Izvor: Nezavisne Novine, 10.Feb.2016

Ankara -- Turski premijer Ahmet Davutoglu rekao je da će Ankara da plati svoj istorijski dug “braći iz Alepa“ koji su pomogli odbranu Turske početkom 20. vijeka...On je to rekao svega nekoliko dana pošto je Moskva upozorila na namjere turskih vlasti da izvrše invaziju na Siriju u momentima kada...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.