Izvor: B92, 15.Jun.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odbrana Martića bi podatke o Babiću

Hag -- Odbrana Milana Martića tražila obelodanjivanje izjava u internoj istrazi posle samoubistva Milana Babića u Tribunalu.

Martićev zastupnik Predrag Mlovančević traži dostavljanje kompletne izjave Babićevog advokata, tužiteljke, Babićeve supruge i njegovo dvoje odrasle dece.

Odbrana u zahtevu ističe da se iz izveštaja vidi da je Babić sinu rekao kako oseća da ga Tužilaštvo iskorišćava, da je svom advokatu u aprilu 2005. rekao da razmišlja o samoubistvu, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da je o njegovim suicidnim namerama bila obaveštena i tužiteljka i da je ljudima koji su mu bili bliski poslednjeg dana u sudnici delovao umorno i kao da, kako su naveli, nije sasvim svoj.

Odbrana nekadašnjeg čelnika Republike Srpske Krajine Milana Martića i dalje pokušava da ospori Babićevo svedočenje, jer zbog samoubistva nije mogla unakrsno da ga ispita, i traži dozvolu za ulaganje žalbe na odluku da njegovo svedočenje ne bude izbrisano iz sudskih spisa.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.