Odblokirani Tovarnik, Bajakovo i Erdut

Izvor: Studio B, 26.Sep.2015, 09:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odblokirani Tovarnik, Bajakovo i Erdut

Teretni i putnički saobraćaj na graničnim prelazima Šid - Tovarnik, Batrovci-Bajakovo i Bogojevo - Erdut danas se odvija normalno, otkako su odlukama vlada Srbije i Hrvatske ukinute mere i blokada graničnih prelaza između dve zemlje.

Ostali granični prelazi sa hrvatske strane još nisu otvoreni za saobraćaj, potvrđeno je RTS-u na graničnom prelazu Bačka Palanka-Most-Ilok. Nema zvanične informacije kada će i oni biti odblokirani.

Prema informacijama Uprave >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << granične policije Srbije, na graničnom prelazu Batrovci zadržavanje kamiona je 60 minuta.

Novi kamioni pristižu na granični prelaz Batrovci-Bajakovo, javlja izveštač RTS-a. Svi oni koji su bili sedam dana blokirani na graničnom prelazu sa Hrvatskom, već su prešli granicu.

U Upravi carine kažu da je od juče popodne, od kada je odblokiran prelaz prema Hrvatskoj prošlo oko 400 teretnih vozila iz pravca Srbije ka Hrvatskoj, dok sa druge strane - od kada je Vlada dinela odluku da se odblokira prelaz za hrvatsku robu, prošlo je 60 kamiona sa hrvatskim tablicama koji su prevozili hrvatsku robu, javio je jutros izveštač RTS-a.

Sedemdesetak kamiona koji su u prepodnevnim satima čekali na prelazu je uobičajena slika za granični prelaz Batrovci-Bajakovo, ističu u Upravi carine.

Putnički saobraćaj automobili i autobusi prolaze nesmetano, bez zadržavanja.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je da su granične policije dve države u redovnom kontaktu oko normalizacije saobraćaja na srpsko-hrvatskoj granici, prenosi Tanjug.

"Sada se gužve polako raščišćavaju, potpuno je normalizovan tok saobraćaja i odvija se bez ikakvog ograničenja", rekao je Stefanović novinarima u Valjevu.

Stefanović je rekao da je do toga došlo pošto su tokom noći bile gužve, a velika kolona na našoj granici je nastala zbog hrvatskih mera.

"Nastavićemo da radimo na tome, nadam se i u budućnosti da imamo što bolju i bržu komunikaciju u vezi sa teretnim saobraćajem", rekao je Stefanović.

Ministar je dodao i da će sa hrvatskim kolegama razgovarati u budućnosti "šta je to što možemo u smislu policijske aktivnosti da učinimo u zajedničkoj borbi protiv kriminala, ali naravno i u teretnom saobraćaju".

Vlada Srbije je ukinula mere koje je preduzela kao odgovor na hrvatsku blokadu graničnih prelaza. Odluka je sinoć posle sednice Vlade stupila na snagu, a hrvatski kamioni su nešto posle 22 sata počeli da prelaze granicu.

Toj odluci, prethodila je odluka Vlade Hrvatske da otvori granicu sa Srbijom i počne da u tu zemlju propušta kamione i automobile sa srpskim tablicama.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Na Batrovcima i dalje saobraćaj bez smetnji

Izvor: Politika, 26.Sep.2015

BATROVCI – Situacija na graničnom prelazu Batrovci-Bajakovo je nepromenjena u odnosu na jutros, saobraćaj se odvija normalno i bez ikakvih smetnji, javlja reporter Tanjuga sa lica mesta...Putnička vozila sa srpskim tablicama nesmetano ulaze u Hrvatsku, a isto vazi i za kamione sa hrvatskom robom...

Nastavak na Politika...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.