Odbili da leče ljude jer su iz Države Palestina

Izvor: Vesti-online.com, 12.Feb.2014, 18:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odbili da leče ljude jer su iz Države Palestina

Izraelska vojska saopštila je danas da je odbila da primi na lečenje pacijente iz Pojasa Gaze zato što je u zaglavlju zahteva pisalo "Država Palestina" koju Izrael ne priznaje.

Ljudi vraćeni iz bolnice zbog papira  

Generalna skupština UN je državu Palestinu priznala krajem 2012, ali Izrael to odbacuje, smatrajući da je to pokušaj da se time zaobiđu mirovni pregovori Palestinaca i Izraela. Palestinska uprava na većini svojih dokumenta koristi naziv >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Država Palestina, ali ne i u korespondenciji sa izraelskim vlastima.

 

Izraelski major Gaj Inbar rekao je danas da je 70 pacijenata iz Pojasa Gaze ove nedelje zatražilo lečenje u Izraelu, ali su odbijeni. Izrael uzima u razmatranje samo dokumente koji s nazivom "Palestinska uprava", rekao je on.

 

Kako navodi agencija AP, nije jasno da li je spor oko lečenja rezultat administrativne greške ili izmena palestinske politike.

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Izrael pustio palestinske pacijente posle nesporazuma

Izvor: Blic, 13.Feb.2014, 15:47

TEL AVIV - Izrael je danas pustio da 35 palestinskih pacijenata iz pojasa Gaze uđe radi lečenja u izraelskim bolnicama, nakon što im je to bilo zabranjeno zbog oznake “država Palestina” na prijavama za ulazak u tu zemlju. ..Palestinski zvaničnik je rekao da je Izrael povukao raniju odluku i...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.