Izvor: B92, 05.Jul.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odbijena žalba Branimira Glavaša

Zagreb -- Odbijene su žalbe Branimira Glavaša na rešenje kojim je protiv njega pokrenuta istraga.

Istraga je pokrenuta zbog sumnje da je 1991. u Osijeku počinio ratni zločin protiv civilnog stanovništva. Vanraspravno veće Županijskog suda u Zagrebu, koji je preuzeo taj predmet, odbilo je žalbe Glavaševih advokata i potvrdilo raniju odluku istražnog sudije Zdenka Posavca o pokretanju istrage protiv Glavaša i suosumnjičenog Krunoslava Fehira.

Portparol Županijskog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << suda u Zagrebu i istražni sudija Krešimir Devčić izjavio je danas novinarima da na odluku Vanraspravnog veća nema prava žalbe.

On je najavio da će istraga početi pre godišnjih odmora, a da nastavak sledi u septembru, nakon pauze. Tužilaštvo je predložilo da se u istrazi sasluša 45 svedoka i da se sprovede dodatno sudsko-medicinsko veštačenje.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.