Odbegli premijer Tajlanda viđen u Budvi?

Izvor: Blic, 14.Mar.2010, 23:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odbegli premijer Tajlanda viđen u Budvi?

Bivši premijer Tajlanda Taksin Šinavatra, za kojim je raspisana međunarodna poternica zbog korupcije, boravio je danas poslepodne u Budvi, reklo je agenciji Beta više stanovnika ovog grada.

Građani tvrde da je bivši tajlandski premijer danas oko 17 sati bio u jednom lokalu u Starom gradu u Budvi, u društvu dve žene i muškarca. Odbegli tajlandski premijer i ljudi u njegovom društvu su se, tvrde građani, do zidina Starog grada dovezli luksuznim automobilima, koji su ih >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << parkirani čekali na ulazu u budvanski Stari grad.

Šinavatrina fotografija objavljivana je ranije u više navrata u crnogorskim medijima.

Bivši tajlandski premijer poseduje crnogorski pasoš i za njim su vlasti Tajlanda raspisale poternicu, jer je u toj zemlji u odsustsvu osuđen na dve godine zatvora zbog korupcije.

Mediji su javili da je Šinavatra napustio Dubai i, prema navodima Ministarstva inostranih poslova Tajlanda, krenuo u Švajcarsku, gde su bile njegove ćerke.

Šinavatra je zbačen sa vlasti 2006. godine posle vojnog udara, zbog optužbi za korupciju i zloupotebu vlasti.

Tajlandsko Ministrstvo spoljnih poslova tvrdi da Šinavatra koristi lažno ime Taki Šinegra u pasošima koji su mu izdati u Crnoj Gori, Nikaragvi i Ugandi.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.