Odbegli Kamerunci ostaju u Britaniji

Izvor: Mondo, 13.Avg.2012, 19:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odbegli Kamerunci ostaju u Britaniji

Bokseri nestali iz Olimpijskog sela žele da ostanu da "grade" karijere. Nestali i predstavnici Konga.

Kamerunski bokseri koji su pobegli iz Olimpijskog sela u Londonu pre više od nedelju dana rekli su da su to učinili jer žele da počnu profesionalne karijere u Velikoj Britaniji, kao i da su im pretili čelnici Olimpijskog tima njihove zemlje.

Britanski BBC objavio je da se sastao i razgovarao sa petoricom boksera na tajnoj lokaciji u Londonu.

"Nismo pobegli >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << zato što ne volimo našu zemlju, već zato što želimo da vežbamo sport koji volimo. Želimo da postanemo profesionalci... Ako se vratimo u Kamerun, nećemo više moći da treniramo", rekao je Tomas Esomba, jedan od petorice boksera.

Njegov zemljak Blaise Jempu Meduo kazao je da su neki od čelnika Olimpijskog tima Kameruna, posle poraza jednog od boksera, tražili da im on preda pasoš, kao i da su takmičarima duplo umanjeni obećani bonusi za učinak na Igrama u Londonu.

Šef Olimpijskog tima Kameruna David Ojong poručio je da su bokseri izmislili optužbe.

"Nikada im nije bilo prećeno, a optužbe su izmislili kako bi opravdali svoje dezerterstvo", rekao je Ojong.

Kamerunski bokseri imaju britansku vizu do novembra 2012. godine.

Pored boksera, "maglu" su uhvatili i plivač i fudbaler iz Kameruna.

"ZAPALILA" I ČETVORICA OLIMPIJACA IZ KONGA

Poput Kamerunaca, nestali su i džudista iz Konga Sedrik Mandembo i još trojica članova olimpijske delegacije ove afričke zemlje. To se desilo u nedelju uveče posle svečane ceremonije zatvaranja Igara u Londonu, preneli su engleski mediji.

Pored Mandemba, nestali su i njegov trener Ibula Masengo, bokserski trener Blejz Bekva i tehnički direktor Atletskog saveza Gaj Nkita.

Sva četvorica su viđena u nedelju kako, noseći kofere, napuštaju Olimpijsko selo.

Organizacioni komitet OI u Londonu obavestio je policiju o svim nestancima, ali je podsetio da će se do novembra smatrati da su sportisti legalno u Britaniji, pošto im tek tada ističe viza.

(agencije, foto Beta/AP)

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.