Odalović:Uskoro o daljem radu vlade

Izvor: B92, 31.Jul.2013, 22:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odalović:Uskoro o daljem radu vlade

Beograd -- Generalni sekretar Vlade Srbije Veljko Odalović izjavio je da će u narednim danima biti rešeno kako će vlada dalje raditi i u kom formatu.

Odalović je Tanjugu rekao da postoje dva scenarija: "rekonstruisani" ministri mogu da podnesu ostavke na funkcije ili da budu razrešeni.

"Ministar podnosi ostavku predsedniku vlade, sve okolnosti vezane za ostavku ministra, zamenu, smenu, nastaju od tog trenutka", rekao je Odalović.

On je dodao da u tom slučaju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << premijer predsedniku skupštine prosleđuje ostavku, koja se na prvoj narednoj sednici konstatuje.

"Mi još nemamo u punom kapacitetu zaokružene sve dogovore. Postoji još jedan scenario - ukoliko neko od članova vlade ili premijer pokrene postupak za razrešenje nekog ministra, otvara se rasprava u skupštini i po okončanoj raspravi se glasa o poverenjeu i opet nastaju iste okolnosti vezane za ostavku", rekao je Odalović.

Ukoliko dođe do promene resora, broja ministarstava ili promene u njihovom nazivu, kako se očekuje, potrebno je doneti izmene Zakona o ministarstvima,dodao je on i rekao da se taj zakon šalje u skupštinu, o njemu se otvara rasprava i po izglasavanju i stupanju na snagu tog zakona biraju se novi ministri.

"Imali smo sličnih sitaucija u prošlosti i to je proceduralno dobro postavljeno, to neće ugroziti funkcionisanje vlade, ostaje da se sačekaju ostavke ili predlozi druge vrste, ali ja verujem da će ostavke biti vrlo brzo predate premijeru, nakon čega će se započeti sa procedurom", rekao je Odalovoić.

Prema njegovim rečima, na danasnjoj sednici vlade premijer je rekao da se apsolutno obezbeđuje kontinuitet njenog rada i da se neće osetiti nikakav zastoj.

"Danas su svi ministri, osim dva člana vlade bili na sednici i vlada je funkcionisala normalno, u radnoj atmosferi, imali smo 71 tačku dnevnog reda", ukazao je Odalović.

Kada je reč o koalicionom sporazumu, Odalović je naveo da nije neophodno da on bude izmenjen, ali da se očekuje da neki delovi budu promenjeni.

"Deo koalicionog sporazuma može da ostane, ukoliko se prepozna da je koristan, a može da dođe i do nekih promena s obzirom da će doći do promena i u ministarstvima", zaključio je Odalović.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Odalović: Uskoro o daljem radu vlade

Izvor: Akter, 31.Jul.2013

Generalni sekretar Vlade Srbije Veljko Odalović izjavio je da će u narednim danima biti rešeno kako će vlada dalje raditi i u kom formatu

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.