Od stomačne bakterije obolela 61 osoba

Izvor: Blic, 29.Avg.2013, 14:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Od stomačne bakterije obolela 61 osoba

U dva naselja u opštini Bosilegrad od stomačnog virusa izazvanog bakterijom šigela obolela je 61 osoba romske nacionalnosti, a nadležni preduzimaju sve mere na lečenju i sprečavanju širenja epidemije.

"Do 26. avgusta registrovana je 61 osoba sa bolovima u stomaku i visokom temperaturom, a utvdili smo da je do toga došlo zbog bakterije šigela", rekla je danas Tanjugu doktorka Biljana Popović iz vranjskog Zavoda za javno zdravlje.

Popović, koja je specijalista >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << epidemiologije, navela je i da su preduzete sve mere na lečenju obolelih i da ne preti opasnost od širenja epidemije.

Ona je navela da su oboleli Romi iz dva naselja - 56 iz Laloša u selu Rajčilovci kao i petoro iz obližnjeg naselja Gornja Ljubata u kojima je nizak nivo higijene.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Od stomačnog virusa oboljela 61 osoba

Izvor: Nezavisne Novine, 29.Avg.2013

BEOGRAD - U dva naselja u opštini Bosilegrad od stomačnog virusa izazvanog bakterijom šigela oboljela je 61 osoba romske nacionalnosti, a nadležni preduzimaju sve mjere na liječenju i sprječavanju širenja epidemije.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.