Od groznice Zapadnog Nila dosad umrlo 15 osoba

Izvor: N1 televizija, 23.Avg.2018, 08:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Od groznice Zapadnog Nila dosad umrlo 15 osoba

U Srbiji je do 21. avgusta registrovano 159 slučajeva obolevanja od groznice Zapadnog Nila, sa 15 smrtnih ishoda koja se mogu dovesti u vezu sa groznicom, navodi se u poslednjem izveštaju Insituta za javno zdravlje "Dr Milan Jovanović Batut".

Broj smrtnih slučajeva koji se mogu dovesti u vezu sa obolevanjem od groznice Zapadnog Nila povećan je za četiri u odnosu na prethodni izveštaj.

Slučajevi groznice Zapadnog nila prijavljeni su u Južnobačkom okrugu (29), >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << Južnobanatskom (26), Zapadnobačkom (šest), Podunavskom (šest), Sremskom (četiri), Srednjebanatskom (tri), Braničevskom (tri), Severnobanatskom (dva), Kolubarskom (jedan) i Mačvanskom okrugu (jedan), dok je u Beogradu prijavljeno 78 slučajeva groznice.

Grоznicа Zаpаdnоg Nilа је virusnо оbоljеnjе kоје sе prеnоsi ubоdоm kоmаrаcа.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U Srbiji od groznice Zapadnog Nila umrlo 15 osoba

Izvor: Nezavisne Novine, 23.Avg.2018

BEOGRAD - U Srbiji je do 21. avgusta registrovano 159 slučajeva obolijevanja od groznice Zapadnog Nila, sa 15 smrtnih ishoda koja se mogu dovesti u vezu sa groznicom, navodi se u posljednjem izvještaju Insituta za javno zdravlje "Dr Milan Jovanović Batut" u Beogradu.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.