Od ebole umrlo više od 5.000 ljudi

Izvor: B92, 12.Nov.2014, 22:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Od ebole umrlo više od 5.000 ljudi

Broj umrlih od ebole prešao je 5.000, saopštila je danas Svetska zdravstvena organizacija (SZO).

SZO je navela da se veruje da je ukupno 14.098 ljudi zaraženo ovom bolešću, velikom većinom u zapadnoafričkim zemljama Gvineji, Liberiji i Sijera Leoneou. Od tog broja njih 5.160 je umrlo.

Ima znakova da je usporen broj novozaraženih u Gvineji i Liberiji, ali taj broj raste u Sijera Leoneu, navela je ova organizacija UN.

Takođe je dodala da i dalje ima >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << oblasti u Liberiji i Gvineji gde je visok stepen zaraze.

Organizacija je dodala da su čak ove procene o broju obolelih niske, jer su mnogi zaraženi ili suviše uplašeni da traže lekarsku pomoć ili nisu sposobni da je potraže.

U Nigeriji i Senegalu broj obolelih je nepromenjen više od 42 dana - 20 slučajeva od kojih osam smrtnih u Nigeriji i jedan slučaj u Senegalu. Te dve zemlje povučene su sa spiska zemalja u kojima vlada ta epidemija.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.