Od četvrtka pali se crveni meteoalarm

Izvor: Press, 01.Avg.2017, 11:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Od četvrtka pali se crveni meteoalarm

Zbog izuzetno toplog vremena RHMZ će u četvrtak proglasiti crveni meteoalarm. Za vikend prognozirano i 40 stepeni.
Foto:b92.net
Meteorolozi i svi mediji već danima upozoravaju na vreli talas koji je zahvatio Srbiju, kao i ceo region. Danas će temperatura biti 37 stepeni, a svakim danom, do 10. avgusta rašće još više. Ni jutra nas ne mogu osvežiti jer se budimo na 23 stepena.
Na sajtu >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << Republičkog hidrometeorološkog zavoda stoji upozorenje na vreo toplotni talas koji važi do 10. avgusta. U četvrtak će se proglasiti najviši - crveni meteoalarm, rečeno je jutros na RTS-u.

Trenutno je na snazi narandžasti, koji znači da je vreme opasno, odnosno da su prognozirane opasne vremenske pojave koje mogu izazvati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje.

Kada se upali crveni meteoalarm to znači da je vreme vrlo opasno jer su prognozirane veoma opasne vremenske prilike koje izazivaju veliku materijalnu štetu i opasne su za bezbednost ljudi i životinja. Tada se stanovništvu preporučuje da se redovno obaveštava o prognozama i uputstvima stručnjaka.

Osveženje, ali ne veće, moglo bi da stigne u ponedeljak.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Od četvrtka crveni meteoalarm: Živa ide preko 40

Izvor: Vesti-online.com, 01.Avg.2017

Na sajtu Republičkog hidrometeorološkog zavoda stoji upozorenje na vreo toplotni talas, a u četvrtak će se proglasiti najviši - crveni meteoalarm...Meteorolog Republičkog hidrometeorološkog zavoda Slobodan Sovilj kaže da se očekuje da veoma topli period u Srbiji potraje do 10. avgusta, kada...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.