Od čega NATO štiti Makedoniju?

Izvor: B92, 07.Feb.2019, 18:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Od čega NATO štiti Makedoniju?"

Rusija ne shvata od kakve to pretnje će NATO da štiti MKD, izjavila je na današnjem brifingu portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zharova.

Ona je ukazala da je jedina ozbiljna snaga koja destabilizuje region vojska Kosova.

"Kosovska vojska, koja se formira od bivših albanskih ekstremista jedina je ozbiljna vojna snaga koja destabilizuje region. Ne vidimo nijednu drugu bezbednosnu pretnju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i moramo da se upitamo da li će NATO ponovo da vodi rat protiv onih koje su obučili i kojima je alijansa dala oružje", rekla je Zaharova, prenosi TAS.

Ona ukazuje da Makedonija možda neće moći da ima nezavisnu spoljnu politiku nakon pristupanja NATO-u.

"Svakako će postojati cena za NATO zaštitu. Sada znamo cenu, jer je Vašington saopštio. Zapravo, moraće da povećaju odbrambenu potrošnju, da plate za učešće u vojnim pripremama i operacijama koji nemaju skoro nikakvog interesa za makedonski narod, a izgubiće i mogućnost da se zalažu za zaista nezavisnu spoljnu politiku", rekla je Zaharova, prenosi TAS.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Zaharova: Od čega NATO štiti Makedoniju?

Izvor: Nezavisne Novine, 07.Feb.2019

MOSKVA - Rusija ne shvata od kakve to prijetnje će NATO da štiti Makedoniju, izjavila je na današnjem brifingu portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zharova, ukazujući da je jedina ozbiljna snaga koja destabilizuje region vojska Kosova.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.