Od SAD novih 1,75 miliona dolara za borbu protiv pandemije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Okt.2021, 14:17

Od SAD novih 1,75 miliona dolara za borbu protiv pandemije

Ministar za evropske integracije Jadranka Joksimović potpisala je danas 15. Amandman na Sporazum o pomoći između Srbije i Sjedinjenih Američkih Država za bolje funkcionisanje javne uprave, vredan 1,75 miliona dolara.

Ona je u saopštenju navela da je novac namenjen i jačanju zdravstvenog sistema u celini, pre svega za sprečavanje, otkrivanje i blagovremeno reagovanje na pandemiju.

"Na ovaj način biće obezbeđena podrška zdravstvenim ustanovama u pogledu dostupnosti >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << različitih vidova terapije i lečenja, kao i za prošireni pristup dijagnostici za otkrivanje i lečenje kovid-19", izjavila je Joksimović.

Ministar Jadranka Joksimović još jednom je izrazila zahvalnost Sjedinjenim Američkim Državama na dosadašnjoj uspešnoj saradnji i značajnoj finansijskoj podršci Srbiji, koja od 2001. godine do danas iznosi više od milijardu dolara bespovratne pomoći za ekonomski i demokratski razvoj naše zemlje.

"Razvojna saradnja između Republike Srbije i Sjedinjenih Američkih Država se na ovaj način proširuje, a sredstva koja su danas opredeljena predstavljaju značajnu pomoć sektoru zdravstva koji je najteže pogođen u pandemiji“, zaključila je Joksimović.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.