Izvor: Blic, 04.Apr.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Od Pavkovića ni traga, policija ćuti

Od Pavkovića ni traga, policija ćuti

Gde je general Nebojša Pavković? Nije u stanu, prodao je vikendicu u Crnoj Gori, a isto namerava i sa kućom u Lomnici kod Kruševca.

Advokat Ljubiša Živadinović za 'Blic' tvrdi da je Pavković u Srbiji.

- Kod prijatelja je u vikendici - kratko odgovara i dodaje da bi to MUP Srbije trebalo da zna.

MUP Srbije raspisao je poternicu za Pavkovićem koji se nije pojavio na suđenju za ubistvo Ivana Stambolića >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i atentat na Vuka Draškovića. Na pitanja zašto se Pavković krije i ne poštuje zakon i zašto se ne prijavi povodom poternice koja je raspisana, njegov advokat odgovara kontrapitanjem.

- A što država ne poštuje pravo na odbranu mog klijenta? MUP bi trebalo da zna gde je. Oni sigurno već rade po poternici - kaže Živadinović i dodaje da bi se Pavković predao za jedno šest meseci - kad spremi odbranu na optužnicu koja ima 32 strane.

Srpska policija ne zna gde je. Prvi čovek policije Dragan Jočić tvrdi da se za nekadašnjim načelnikom Generalštaba traga i da je stvar 'vrlo delikatna', dok njegov kolega Zoran Stojković p(r)oziva policiju da privede Pavkovića.

General je zvanično vlasnik stana u Molerovoj ulici. Na vratima stana ne piše prezime, ali kamera, reflektori koji reaguju na pokret i blindirana vrata sve govore. Niko ne otvara. Ni susedi nisu baš radi da govore o svom poznatom komšiji. Kroz zatvorena vrata samo odgovaraju da nemaju šta da kažu.

Iako je pominjano da Pavković boravi u svojoj vikendici u Dobroti u Crnoj Gori, ni to nije tačno. 'Blicu' je rečeno da je Pavković nedavno svoju kuću na Crnogorskom primorju prodao Rusima.

Portparol MUP Crne Gore Branko Bulatović negirao je da je Pavković u Kotoru.

- MUP ima potpuno proverene informacije da se general Pavković ne nalazi u Kotoru. Da budem određeniji, on se uopšte ne nalazi u Crnoj Gori - rekao je Bulatović.

Po pisanju medija, Pavković je kuću u Dobroti, kraj Kotora, prema pričama meštana, kupio 2001. godine od Mikana Bujenovića.

General je na sina Vuka prepisao kuću u Lomnici, kod Kruševca.

Meštani tvrde da Pavkovića nisu videli tri-četiri godine. Kažu da je kuća opremljena skupim stvarima, a da je već neko vreme na prodaju.

Da li zbog intenzivne potrage ili nečeg sasvim drugog, tek od MUP Srbije, tačnije Informativne službe, nismo dobili bilo kakvo obaveštenje o rezultatima potrage za generalom.

Pavkovića Haški sud tereti za zločine na Kosovu 1999. godine. Njegovo izručenje je, uz odlazak Sretena Lukića u Hag, tvrde predstavnici državnog vrha Srbije i Crne Gore, uslov da Srbija i Crna Gora dobije pozitivnu ocenu studije o izvodljivosti, koja treba da bude saopštena 12. aprila u Briselu. N. M. J.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.