Od Beograda do Zlatibora za sat i po

Izvor: RTV Pink, 08.Avg.2014, 20:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Od Beograda do Zlatibora za sat i po

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je rok za završetak deonice puta Obrenovac - Ub i Lajkovac - Ljig, 30. april 2017. godine, te da očekuje da neće biti nikakvih kašnjenja i da će od Beograda do Zlatibora moći da se stigne za sat i po



Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je rok za završetak deonice puta Obrenovac - Ub i Lajkovac - Ljig, 30. april 2017. godine, te da očekuje da neće biti nikakvih kašnjenja i da će >> Pročitaj celu vest na sajtu RTV Pink << od Beograda do Zlatibora moći da se stigne za sat i po. "U Srbiji se više neće kasniti, neće biti potemkinovih sela. Ono što kažemo to ćemo i da uradimo, da ljudi mogu da računaju da će do 2017. godine koristiti ovaj taj put", poručio je Vučić i dodao da očekuje da će Srbija tada infrastrukturno biti mnogo drugačija nego danas. Vučić je novinarima rekao i da bez teškog i velikog pritiska često ne mogu da se urade velike stvari, pa se zato izvinio direktoru Koridora što je ponekad preoštar. "To radim zato što se plašim da se ponekad u Srbiji, posebno u tom delu javnog sektora, ne mogu bez teškog i velikog pritiska ostvariti rezultati. Zamolio sam i ambasadora i direktora Koridora da se ubrzaju radovi i da pokušaju da ih završe pre roka, do kraja 2016. godine", rekao je Vučić. Poručio je i da su sve građevinske dozvole za ovu deonicu izdate i da je ostalo da se reši još manje od pet odsto zemljišta za eksproprijaciju. Vučić je u razgovoru sa direktorom "Koridora Srbije" Dmitrom Đurovićem i predsednikom opštine Ub Darkom Glišićem, poručio da ne sme biti kašnjenja i da je zvaničan završetak radova 30. april 2017. godine, te da ga ne zanimaju nikakvi aneksi ugovora kojima je taj rok produžen na jul 2017. godine. "Nema da se dogovarate drugačije, sit sam aneksa i svega - znači 30. april i neću da čujem da kasnite", rekao je Vučić obilazeći radove. Ministarka saobraćaja, građevine i infrastrukture Zorana Mihajlović naglasila je da rokovi moraju da se poštuju i da će vlada pomoći da domaće građevinske kompanije budu što više uključene u projekte. "Ponašamo se drugačije i odgovornije. Svaki projekat ima svog mentora, čoveka iz Ministarstva, koji obilaze radove na svakih četiri do sedam dana", rekla je Mihajlović. Ona je istakla da će vlada učiniti sve da građevinarstvo i infrastruktura budu osnova budućeg razvoja zemlje. Ambasador Kine u Srbiji Li Mančang ocenio je da je vlada vredna, efikasna, sposobna i odgovorna i da zato i kineska strana treba da poštuje sve rokove. Ukazujući da će kineska firma "Šandong Haj-spid" koja radi na projektu, krajem godine ući među 500 najjačih firmi u svetu u toj oblasti, ambsador je naveo da je ta kompanija u Kini broj jedan kada je reč o izgradnji autoputeva. "Sada je avgust, osmi mesec, a Kinezi vole broj osam jer on znači veliki razvoj", rekao je Mančang. Predsednik opštine Ub poručio je da će ova investicija biti razvojna šansa za taj deo Srbije, navodeći da se pregovara o izgradnji industrijske zone na površini od oko 100 hektara.

Nastavak na RTV Pink...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTV Pink. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTV Pink. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.