Od Belgije brži odgovori za azil

Izvor: B92, 16.Maj.2012, 14:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Od Belgije brži odgovori za azil

Beograd -- Belgijska vlada stavila Srbiju na listu bezbednih zemalja, što znači da će ta zemlja brže obrađivati zahteve za azil koji dolaze iz naše zemlje.

"Savet ministara Belgije je u petak, 11. maja, odobrio Listu bezbednih zemalja na kojoj se, između ostalih, nalazi i Srbija", piše u saopštenju. Lista predstavlja, kako se dodaje, najnoviju promenu belgijskog Zakona o strancima, koja će omogućiti brži postupak obrade zahteva za azil državljana koji potiču iz zemalja sa >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << te liste.

Ta izmena će ujedno doprineti sprečavanju pokušaja zloupotrebe ove procedure u Belgiji, piše u saopštenju, u kom se dodaje i da je uvođenje liste bezbednih zemalja najnovija mera čiji je cilj smanjenje broja lažnih azilanata, ukazuje se u saopštenju.

Pored Srbije, na listi su i Albanija, BiH, Crna Gora, Kosovo, Makedonija i Indija.

Nakon uvođenja vizne liberalizacije za Srbiju, odlučeno je da se osobama koje se vraćaju u Srbiju ne pruža finansijska niti bilo koja druga pomoć.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Srbija na Listi bezbednih zemalja

Izvor: Beta, 16.Maj.2012

BEOGRAD, 16. maja 2012. (Beta) - Belgijska vlada stavila je Srbiju na Listu bezbednih zemalja koja je uvedena u cilju smanjenja broja lažnih azilanata, saopštila je u sredu belgijska ambasada u Beogradu.

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.