Očekujemo bolju primenu sporazuma

Izvor: B92, 09.Feb.2015, 15:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Očekujemo bolju primenu sporazuma"

Portparolka visoke predstavnice EU za spoljnu politiku i bezbednost Maja Kocijančič izjavila je da EU pre svega očekuje napredak u primeni Briselskog sporazuma.

Večeras se u Briselu održava prva runda dijaloga o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine

"Za nas je najvažnije da se sporazum primeni", rekla je Kocijnčič novinarima >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u Briselu, podsećajući da će ovo biti prvi susret predsednika vlade Srbije Aleksandra Vučića sa kosovskim premijerom Isom Mustafom.

U sedištu EU kažu da bi dijalog trebalo da počne oko šest sati popodne bilateralnim susretom Mogerini i Mustafe, nakon čega će uslediti odvojeni susret Mogerinijeve sa Vučićem, a zatim će se razgovori nastaviti u trilateralnom formatu.

Ovo je prvi susret u okviru dijaloga od kraja marta prošle godine, kada je usledio duži zastoj izazvan političkom krizom u Prištini, gde mesecima nije mogla biti formirana vlada.

Vučić će se kasnije danas na kratko sresti i sa Johanesom Hanom, evropskim komesarom za susedsku politiku i proširenje.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.