Obustavljeni radovi u naselju Brđani

Izvor: RTS, 02.Jul.2014, 16:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obustavljeni radovi u naselju Brđani

U naselju Brđani u severnom delu Kosovske Mitrovice popodne su obustavljeni svi građevinski radovi na obnovi kuća, kao rezultat današnjeg dogovora Albanaca sa opštinskim rukovodstvom severne Mitrovice.

Kako je rečeno izveštaču Tanjuga na licu mesta, nakon što su se danas oko 14 sati Albanci ponovo okupili i nakratko blokirali put u Brđanima, narednih nekoliko dana neće biti radova na obnovi albanskih kuća, ali radove će prekinuti i Srbi dok se ne nađe rešenje >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << za ovaj problem.

Manja grupa Albanaca danas pre podne blokirala je kamionom i automobilima put u naselju Brđani koji vodi prema zgradama i kućama u kojima žive Srbi, ali je nakon sat vremena put deblokiran i saobraćaj uspostavljen.

Albanci zahtevaju da im se dozvoli obnova kuća koje su stradale tokom sukoba na Kosovu.

Zamenik predsednika Skupštine opštine Severna Mitrovica Emir Azemi izjavio je Tanjugu da su Albanci jutros počeli da grade u ovom naselju, ali da su se ubrzo pojavili ljudi koji su se predstavili kao građevinska inspekcija i zahtevali od njih da prekinu radove, nakon čega je usledila blokada.

Put je blokiro kamion građevinskog izvođača "Bajrami" i još nekoliko automobila, a Albanci su zatražili da se i njima dozvoli izgradnja kuća u ovom multietničkom naselju.

Na licu mesta bili su pripadnici kosovske policije, a nakon toga stigli su i pripadnici Kfora i Euleksa.

Blokada je završena bez incidenata.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Hodžić: Svi koji grade moraju imati građevinske dozvole

Izvor: Blic, 03.Jul.2014, 00:21

Šefica Administrativne kancelarije severne Mitrovice Adrijana Hodžžić izjavila je da je na današnjem sastanku dogovoreno da je neprihvatljiva ilegalna izgradnja u naselju Brđani u severnom delu Kosovske Mitrovice, kao i da svi koji grade, moraju da imaju regularne građevinske dozvole...Hodžić...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.