Obrenovac dobio savremeni sistem odbrane od poplava

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Jun.2021, 13:34

Obrenovac dobio savremeni sistem odbrane od poplava

Projekat rekonstrukcije infrastrukture za odbranu od poplava u opštinama Obrenovac i Surčin, koji su finansirale Evropska unija i Austrijska razvojna agencija, danas je zvanično završen u prisustvu šefa Delegacije EU u Srbiji Sema Fabricija i ambasadora Austrije Nikolausa Luterotija.

Fabrici je naglasio da će Obrenovčani sada moći da >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << se osećaju bezbedno, zahvaljujući čemu će ostati da žive i rade u svom gradu.

Rekonstrukcija je obuhvatila čišćenje 66 kilometara kanalske mreže u Obrenovcu i Surčinu, uređenje kanala Kupinac u samom gradu Obrenovcu u dužini od 1,2 kilometra, i potpunu obnovu i podizanje kapaciteta crpnih stanica koje višak vode iz kanala prebacuju u Kolubaru.

Vrednost investicije je 3,3 miliona evra, a radovi su trajali dve godine i završeni su u planiranom roku.

Odbranom od poplava sada se, preko automatizovanog sistema SCADA koji je donirala EU, upravlja iz centrale "Srbijavoda", tako da se pumpe uključuju čim voda u kanalima dostigne određeni nivo, objasnio je direktor tog javnog preduzeća Goran Puzović.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U Obrenovcu i Surčinu završena rekonstrukcija sistema za odbranu od poplava

Izvor: Danas, 14.Jun.2021

Rekonstrukcija sistema za odbranu od poplava u Obrenovcu i Surčinu danas je zvanično završena, a vrednost radova koje su finansirali Evropska unija i Austrijska razvojna agencija je oko 3,3 miliona evra. 

Nastavak na Danas...

Obrenovac dobio savremeni sistem odbrane od poplava

Izvor: RTS, 14.Jun.2021

Rekonstrukcija infrastrukture za odbranu od poplava u opštinama Obrenovac i Surčin, koju su finansirale Evropska unija i Austrijska razvojna agencija, zvanično je završena. . Direktor Javnog preduzeća "Srbijavode" Goran Puzović rekao je da je u prethodnih godinu i po...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.