Obradovićeva ponovo potpredsednica PS Saveta Evrope

Izvor: RTS, 22.Jan.2018, 18:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obradovićeva ponovo potpredsednica PS Saveta Evrope

Marija Obradović, članica stalne delegacije Skupštine Srbije u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope, izabrana je za potpredsednicu PS Saveta Evrope na plenarnom zasedanju te organizacije.
Funkciju potpredsednice će obavljati tokom 2018. godine, saopšteno je iz parlamenta.
Marija Obradović je u PS Saveta Evrope od 2014. godine i članica je Komiteta za politička pitanja i demokratiju i Komiteta >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << za pravna pitanja i ljudska prava.
Glavne teme januaskog zasedanja PS SE biće unapređenje regionalnih i manjinskih jezika, situacija u Ukrajini, zaštita dece u oružanim sukobima, palestinsko-izraelski odnosi, turska intervencija u Siriji, a poslanicima će se obratiti Serž Sargsjan, predsednik Jermenije, Lars Loke Rasmusen, predsednik Vlade Danske i Aleksander van der Balen, predsednik Austrije.
Tokom zasedanja se očekuje razmena mišljenja o situaciji na Kosovu i Metohiji na Političkom komitetu i poštovanju preuzetih prava i dužnosti Srbije koje proističu iz članstva u Monitoring komitetu.
Delegaciju Srbije na januarskom zasedanju Parlamentarne skupštine predvodi Aleksandra Tomić, a u delegaciji učestvuju i narodni poslanici Dubravka Filipovski, Žarko Obradović, Elvira Kovač, Aleksandar Šešelj i Aleksandar Stevanović.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Marija Obradović izabrana za potpredsednicu Parlamentarne skupštine Saveta Evrope

Izvor: NoviMagazin.rs, 22.Jan.2018

Članica stalne delegacije Skupštine Srbije u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope Marija Obradović izabrana je za potpredsednicu te organizacije na plenarnom zasedanju, saopšteno je danas.Kako je saopštila Skupština Srbije, ona će funkciju potpredsednice obavljati tokom 2018. godine...Na januarskom...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.