Obradović: Obrazovanje najbolje oružje

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Maj.2010, 19:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obradović: Obrazovanje najbolje oružje

KOSOVSKA MITROVICA - Ministar prosvete Žarko Obradović otvorio je danas novu poslovnu zgradu i studentski dom u severnoj Kosovskoj Mitrovici.

"Najveće oružje svake države je obrazovanje", kazao je Obradović i dodao da su studenti privilegovani u odnosu na druge, jer je Vlada Srbije uprkos privrednim teškoćama uspela da investira u učenički i studentski standard daleko više nego u bilo koju drugu oblast.

"Trudimo se da vam stvorimo dobre uslove za život i rad, a od >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << vas očekujemo da nam pomognete da imamo bolju, razvijeniju, lepšu i srećniju zemlju", rekao je Obradović studentima Prištinskog univerziteta, izmeštenog u Kosovsku Mitrovicu.

"Vaša uloga ovde je veoma značajna i zbog toga što vi treba da pomognete i nama i drugima da se ne zaboravi ko smo, gde smo, šta smo i da se svi trudimo da znamo šta ćemo biti sutra", rekao je ministar.

"Ovo govorim i sa stanovišta istorije koja nas prati, sadašnjosti u kojoj živimo i budućnosti u kojoj svi želimo da Kosovo i Metohija ponovo bude ne pod privremenom upravom međunarodnih misija nego sastavni deo Srbije kao što je to bilo i biće" rekao je Obradović.

Obradović je danas posetio učenike Osnovne škole "Branko Radičević" i zaposlene u Rektoratu Prištinskog univerziteta, izmeštenog u Kosovsku Mitrovicu.

Rektor Zdravko Vitošević je rekao da je obavestio ministra o načinu rada, o standardima i dostignućima u sferi visokog obrazovanja i naučno-istraživačkog rada.

"Predočili smo i šta je to što univerzitetu pomaže da funkcioniše, a naslanja se na podršku ostalih srpskih univerziteta i univerziteta sa kojima imamo ugovore o poslovno-tehničkog saradnji", rekao je rektor.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.