Obradović: Novi stručni smerovi u školama

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Jan.2010, 23:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obradović: Novi stručni smerovi u školama

KRAGUJEVAC - Uvođenjem novih 58 obrazovnih profila sa programima baziranim na potrebama poslodavaca ispunjavamo osnovni zadatak da srednje stručno obrazovanje u Srbiji sve više odgovara realnim potrebama srpske privrede, izjavio je danas ministar prosvete Srbije Žarko Obradović.

Cilj je da se napravi profil zanimanja koji će omogućiti svršenim učenicima da brže i lakše pronađu posao u struci i time doprinesemo ukupnom razvoju privrede, rekao je Obradović na Konferenciji o >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << poljoprivredi i obrazovanju u okviru Sajma ruralnog razvoja i žena u agrobiznisu u Kragujevcu.

Novi profili su kreirani na osnovu analize privrednih sektora, zapošljavanja u protekle tri godine i geografske raspoređenosti zapošljavanja, rekao je Obradović.

Ističući da je najviše oglednih profila uvedeno u oblasti poljoprivrede, proizvodnje i prerade hrane, on je rekao da Ministarstvo prosvete pokušava da podstakne učenike da se upisuju na te profile, koji se sprovode u 35 škola u Srbiji.

Obradović je rekao i da je u toku donošenje Zakona o obrazovanju odraslih, koji će pomoći da se različite kategorije građana uključe u obrazovni sistem i reši pitanje neformalnog i dodatnog stručnog obrazovanja, kao i doživotnog učenja.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.