Obradović: Među prvim zadacima donošenje ZAKONA O PLATAMA

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Okt.2020, 13:06

Obradović: Među prvim zadacima donošenje ZAKONA O PLATAMA

Prioriteti njenog resora oslanjaju na već započete projekte

Novoizabrana ministarka za državnu upravu i lokalnu samoupravu Marija Obradović izjavila je u sredu uveče da će jedan od prvih zadataka tog ministarstva biti donošenje Zakona o platama što se, kako je najavila, očekuje u prvoj polovini sledeće godine.

Obradović je sinoć novinarima u Skupštini Srbije, posle polaganja zakletve članova nove vlade, rekla da se prioriteti njenog resora oslanjaju na već >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << započete projekte i da će već sutra, kada preuzme dužnost od dosadašnjeg ministra Branka Ružića, sagledati šta je urađeno i šta su dalji planovi.

-Važno je da se donese Zakon o platama, koji nas očekuje u prvoj polovini godine, jer će urediti mnoge stvari, rekla je ona.

Obradović je navela da će u fokusu rada ministarstva koje će voditi biti i e-Uprava, digitalizacija, izborni proces i uređenje biračkih spiskova, matične knjige, pitanje pečata...

-To možda građanima na prvi pogled nije ključno, ali do detalja uređuje život ljudi u Srbiji, navela je ministarka.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.