Obradović: Digitalizacija i e-uprava veliki zadatak

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Okt.2020, 12:33

Obradović: Digitalizacija i e-uprava veliki zadatak

Kandidatkinja za ministarku za državnu upravu i lokalnu samoupravu u novoj Vladi Srbije Marija Obradović izjavila je danas da je očekuje mnogo posla na toj funkciji pošto je reč o ministarstvu koje se bavi pitanjima izbornog procesa, jedinstvenog biračkog spiska i matičnim knjigama.

Obradović je za TV Prva istakla da su pitanja digitalizacije i e-uprave još jedan veliki zadatak koji je očekuje na čelu resornog ministarstva.

"To je nešto što je još premijerka >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Ana Brnabić, dok je bila na toj poziciji radila. Malo smo zastali tim tempom. Ne ide kao što je ona grunula od samog početka, ali ćemo nastaviti. Čeka nas mnogo posla i moraćemo na tome da radimo neprestano", poručila je Obradović.

Istovremeno je ocenila, govoreći o rodnoj ravnopravnosti u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti, da je "teško ostvariva tvrđava" da se uvede kvota u političke stranke.

"Onog trenutka kada bude više žena u rukovodećim organima političkih stranaka po kvoti, biće bolje", smatra Obradović.

Ona je dodala da još nije upoznala zaposlene u ministarstvu, ali im je poručila da će se mnogo raditi.

"Ako sam nešto naučila radeći sa (predsednikom Srbije Aleksandrom) Vučićem ovih 12 godina to je da u ovom poslu nema odmora nema vikenda", naglasila je Obradović.

Na pitanje da li je za nju teret ili olakšanje to što joj je mandat oročen najkasnije do aprila 2022, ona je rekla da ne doživljava ovaj mandat kao neki početak i kraj pokazivanja svojih sposobnosti ili želja da nešto uradi.

"Smatram da je početak 2008. godina kada sam krenula da radim sa Vučićem u informativnoj službi. Ovih 12 godina, koliko radim s njim, za mene jedna celina, a ovo je samo drugačija epoizoda gde sam dobila poverenje za drugačiju vrstu zadataka", navela je Obradović.

Ona je naglasila da je resor koji preuzima vrlo važan i poručila da će putovati dosta po Srbiji.

"Lokalne samouprave su moje pravo mesto rada. Verujem da ću se sa zaposlenima u tim strukturama, a i sa građanima, viđati svakodnevno, mnogo više", rekla je Obradović.

Istakla je, međutim, da je i dalje potpredsednica SNS, što znači, kako je navela, da neće zanemariti svoj stranački rad.

"Nas očekuju promene u narednih nekoliko meseci i stranačka skupština. Naša stranka se posle ovog izbornog ciklusa nije umirila, mi i dalje radimo i spremano se za te promene", poručila je Obradović.

Prisećajući se vremena kada se bavila novinarstvom, ona je rekla da je iz novinarstva prešla u politiku jer iz pozicije novinara nije uspela da "ubode u debelo meso političara".

Ona je poručila da sada, kada je u poziciji političara, može mnogo toga da uradi s te pozicije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.