Obradović: Dačić ponovo kandidat za premijera

Izvor: Politika, 05.Feb.2014, 13:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obradović: Dačić ponovo kandidat za premijera

Među kandidatima na listi SPS–PUPS–JS su Slavica Đukić-Dejanović, Žarko Obradović, Branko Ružić, Milutin Mrkonjić, Novica Tončev, Dušan Bajatović, reditelj Srđan Dragojević, muzičar Nenad Milosavljević – Neša Galija…

Kako „Politika” saznaje na izbornoj listi Socijalističke partije Srbije neće biti velikih iznenađenja. Najvećih broj onih koji su bili na listi poslanika za prošle izbore 2012. godine i sada su kandidati za poslanička mesta. Među >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << njima, naravno, celo rukovodstvo socijalista – Slavica Đukić-Dejanović, Žarko Obradović, Branko Ružić, Milutin Mrkonjić, Novica Tončev, Dušan Bajatović. Ponovo su tu i reditelj Srđan Dragojević kao i muzičar Nenad Milosavljević, poznatiji kao Neša Galija.

Prema rečima zamenika predsednika SPS-a Žarka Obradovića lider socijalista Ivica Dačić kandidat je za premijera koalicije SPS–PUPS–JS.

„Za razliku od drugih koji će govoriti o obećanjima mi ćemo govoriti o rezultatima, jer smo pokazali da u praksi možemo uraditi mnogo toga. Predsednik SPS-a i predsednik koalicije je naš kandidat za predsednika Vlade Srbije”, rekao je Obradović posle sednice Glavnog odbora.

On je dodao da će kampanja Koalicije „Ivica Dačić – SPS–PUPS–JS” biti zasnovana na rezultatima rada predsednika i onome što tu koaliciju čini različitom od drugih, a to je, kako je precizirao, program levice, socijalna pravda i domaćinsko ponašanje.

Proporcije među strankama koalicije SPS–PUPS–JS, kako je juče objasnio Dačić, jednake su kao i za prethodne izbore 2012. godine. On je novinarima pred početak sednice Glavnog odbora u sedištu stranke rekao da je ovoga puta dogovor u vezi sa izbornom listom postignut lako i na vreme i da je koalicija spremna za izbore, iako ih nije tražila.

Prema Dačićevim rečima nema vremena za spektakularnu kampanju, vlada mora da radi. Kako je naveo, on putuje u SAD na sednicu Saveta bezbednosti UN posvećenu Kosovu i imaće razgovore u Kongresu, bezbednosnim agencijama, a prisustvovaćei molitvenom doručku koji organizuje predsednik Obama.

On je dodao i da će 12. februara biti nastavljen dijalog sa kosovskim premijerom Hašimom Tačijem i visokom predstavnicom EU Ketrin Ešton i ukazao da u predizbornoj kampanji ne može biti zloupotrebe događaja u partijske svrhe. „Kome može da bude u korist susret sa Hašimom Tačijem. U Berlinu sam mu rekao da bi mi sada, tokom predizborne kampanje, mnogo više značilo da sam se pobio sa njim”, rekao je Dačić.

PUPS je listu svojih kandidata utvrdio još prošle subote. Među 250 imena na izbornoj listi koalicije SPS–PUPS–JS njih 68 su, kako za naš list kaže Momo Čolaković, potpredsednik stranke, iz partije penzionera. Čelna mesta na toj listi zauzimaju Jovan Krkobabić, Kosta Arsenović, Mira Petrović, Momo Čolaković, Milan Krkobabić, Borisav Kovačević, Milena Đorilić.

J. C.

objavljeno: 05.02.2014.

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.