Obradović: Bez promene upisnog kalendara BU

Izvor: Studio B, 11.Jun.2012, 16:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obradović: Bez promene upisnog kalendara BU

Ministarstvo prosvete odlučilo je da prihvati termine upisa za buduće brucoše koje su predložili sami univerziteti, pa će prijavljivanje studenata za upis na beogradskim fakultetima, početi 20. juna, izjavio je ministar prosvete Žarko Obradović.

"Šteta je što nije postignuta saglasnost o jedinstvenom terminu za celu Srbiju, kazao je Obradović agenciji Beta, podsetivši da jedini Univerzitet u Beogradu nije prihvatio da se upisni kalendar pomeri za nedelju dana.

>> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << />"Posle provere u svim školskim upravama u Srbiji i srednjih škola da su za srednjoškolce obezbeđena sva dokumenta potrebna za polaganje prijemnog ispita na fakultetima, Ministarstvo prosvete odlučilo je da prihvati termine za polaganje prijemnih ispita koje su predložili sami univerziteti", kazao je ministar.

Obradović je naveo da se predloženi termini neće menjati, pošto su neki fakulteti već počeli sa organizacijom i pripremom upisa prema ranije utvrđenom kalendaru. Dopis Ministarstva o prihvatanju termina polaganja prijemnih ispita biće danas upućen svim univerzitetima.

Senat Univerziteta prošle nedelje odbacio je preporuku ministarsva o pomeranju upisnog kalendara, pa će prijavljivanje budućih brucoša trajati od 20. do 22. juna, a polaganje prijemnih ispita trajaće od 25. do 27. juna. Konačne rang-liste fakulteti bi trebalo da objave do 2. jula, a prvi upisni rok trebalo bi da bude završen do 12. jula.

Ministarstvo prosvete u nauke zatražilo je od visokoškolskih ustanovama da prijemne ispite počnu da organizuju tek od 27. juna. Školska godina za maturante trajala je pet dana duž zbog izgubljenih nastavnih dana tokom vanredne situacije u februaru.

Nastavak na Studio B...






Povezane vesti

Bez odlaganja na Beogradskom univerzitetu

Izvor: Danas, 11.Jun.2012

Ministarstvo prosvete neće menjati termine za upis brucoša koje su utvrdili univerziteti, pa će tako prvi upisni rok na Beogradskom univerzitetu i na svim medicinskim fakultetima u Srbiji početi 20. juna. Na svim ostalim državnim univerzitetima upis nove generacije brucoša počeće sedam dana kasnije,...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.