Obračun narko-kartela u Meksiku

Izvor: RTS, 23.Avg.2010, 10:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obračun narko-kartela u Meksiku

Borba za kontrolu nad trgovinom drogom između članova narko-kartela u centralnom Meksiku ne prestaje. Rano jutros pronađena četiri obezglavljena tela obešena nogama za most u gradu Kuernavaka.

Četiri obezglavljena tela obešena nogama za most pronađena su u gradu Kuernavaka u centralnom Meksiku, poznatom po borbi narko-kartela za kontrolu nad trgovinom drogom.

Banda koju predvodi Hektor Beltran Lejva preuzela je odgovornost za ova ubistva u poruci koja je ostavljena >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << na telima, saopštila je kancelarija državnog tužioca.

Obezglavljena i osakaćena tela obešena su za noge na mostu u Kuernavaki.

Taj grad je poprište sukoba za kontrolu nad trgovinom drogom između članova kartela Beltran Lejva, od kada je njihov vođa Arturo Beltran Lejva ubijen u decembru.

Meksičke vlasti tvrde da se kartel pocepao na dve frakcije. Jednu predvodi Hektor Beltran Lejva, brat ubijenog Artura, a drugu Edgar Valdez Viljareal.

U poruci koja je ostavljena na obezglavljenim, obešenim telima se kaže da će se "ovo desiti svima koji podržavaju izdajnika Edgara Valdeza Viljaerala".

Vlasti su saopštile da četvorica muškaraca kidnapovana pre nekoliko dana. Porodica jednog od kidnapovanih obavestila je policiju o otmici.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.