Obračun EU s ruskom propagandom, RT i Sputnjik kao ID

Izvor: B92, 23.Nov.2016, 15:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obračun EU s "ruskom propagandom", "RT i Sputnjik kao ID"

Evropski parlament usvojio je neobavezujući Rezoluciju kojom se "EU poziva da se suprotstavi ratu informacijama koji vodi Rusija“.

Ruski mediji "Raša tudej" i "Sputnjik" navedeni su kao "najopasniji alat ruske propagande".

Za usvajanje Rezolucije glasalo je 304 poslanika, protiv je bilo 179, dok je 208 bilo uzdržano.

U Rezoluciji pod nazivom "Strateške komunikacije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << EU kao borba protiv propagande trećih strana“ navodi se da Rusija navodno pruža finansijsku podršku opozicionim političkim partijama i organizacijama u zemljama članicama EU, kao i da koristi faktor bilateralnih odnosa kako bi unosila razdor unutar evropskog društva.

Ruski mediji televizija RT, novinska agencija “Sputnjik”, agencija “Rosotrudničestvo i “Ruski mir” optuženi su da vode ”rat informacijama” i navedeni su kao najopasniji propagandni alat.

U Rezoluciji se rad ruskih medija poistovećuje sa aktivnostima terorističkih grupa, poput Islamske države.

Usvojena Rezolucija je savetodavnog karaktera.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.