Oblačno pa padavine, velike temperaturne razlike u Srbiji

Izvor: Press, 07.Sep.2017, 11:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oblačno pa padavine, velike temperaturne razlike u Srbiji

U većem delu zemlje će biti promenljivo oblačno, a u toku dana se, uz više oblačnosti, očekuje kratkotrajna kiša ili lokalni pljusak povremeno na severu Srbije.
Foto:B92.net
Padavina će uveče biti i u toku noći i u zapadnim krajevima, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.
Pretežno sunčano zadržaće se samo na istoku i jugoistoku zemlje.
U Vojvodini i zapadnoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << Srbiji duvaće slab i umeren severozapadni vetar, a u ostalim krajevima južni i jugozapadni.

Najniža temperatura od sedam do 17 stepeni Celzijusa, a najviša od 21 stepen na severozapadu Vojvodine do 31 na jugoistoku Srbije.

U Beogradu će sutra biti promenljivo oblačno sa sunčanim intervalima i veći deo dana biće suvo. Uveče i u toku noći očekuje se povremeno kratkotrajna kiša. Duvaće slab i umeren vetar, severozapadni. Najniža temperatura biće oko 17, a najviša oko 25 stepena Celzijusa.

U Srbiji će u petak i subotu biti promenljivo oblačno sa sunčanim intervalima, u subotu i toplije. Padavine će biti lokalnog karaktera i slabijeg intenziteta, a samo se u planinskim predelima jugozapadne Srbije očekuje pojava kratkotrajnih pljuskova i grmljavine.

U nedelju će biti suvo i veći deo dana sunčano. Najviša temperatura u većini mesta biće oko 30 stepeni Celzijusa, a uveče i u toku noći sa zapada će biti naoblačenje, mestimično s kišom, pljuskovima i grmljavinom. U prvoj polovini naredne sedmice biće promenljivo, povremeno s kratkotrajnom kišom s temperaturom u manjem padu.

U Beogradu će naredne sedmice biti slično vreme.

Biometeorološke prilike mogu izazvati uobičajene tegobe kod većine hroničnih bolesnika. Oprez se savetuje osobama sa povišenim pritiskom i astmatičarima. Kao meteoropatske reakcije mogući su reumatski bolovi i nesanica. Svim učesnicima u saobraćaju se preporučuje povećana koncentracija.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.