Objavljeni satelitski snimci Bejruta pre i posle eksplozije FOTO

Izvor: B92, 05.Avg.2020, 19:37

Objavljeni satelitski snimci Bejruta pre i posle eksplozije FOTO

Ruska kosmička agencija "Roskosmos“ objavila je satelitske fotografije luke u Bejrutu pre i posle jučerašnje eksplozije.

Pored njih, fotografije su objavile i jedna izraelska i jedna francuska kompanija.

Prva fotografija je od 4. novembra 2019. godine, na njoj se vidi veliki broj magacina, hangara i drugih objekata u blizini vode. Druga fotografija je načinjena danas i na njoj se vide samo obrisi objekata u luci.

Fotografije je napravio ruski satelit >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << "Kanopsus -V“, prenosi Sputnjik.

​Fotografije iz svemira objavile su kompanija "Erbas spejs“, kao i izraelska kompanija „Imidž sat internešenal“.

"Erbas“ je objavio fotografije sa francuskog satelita "Plejade“. Na njima se vidi da su sva skladišta u luci uništena, a od stambenih zgrada ostale samo ruine.

​​Izraelska kompanija je na svojim objavljenim fotografijama obeležila razmere kratera koji je ostao nakon eksplozije, kao i površinu zahvaćenu udarnim talasom.

​​Takođe je prikazana fotografija kruzera "Orijent kvin“, koji se od siline udara prevrnuo.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

OD SILINE UDARA SE PREVRNUO I KRUZER: Satelitski snimci pokazuju razmere katastrofe u Bejrutu, NASTAO OGROMAN KRATER!

Izvor: Kurir, 05.Avg.2020

Ruska kosmička agencija „Roskosmos“ objavila je satelitske fotografije luke u Bejrutu pre i posle jučerašnje eksplozije. Satelitske fotografije objavile su i jedna izraelska i jedna francuska kompanija.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.