Objavljena rešenja testa iz srpskog jezika

Izvor: B92, 15.Jun.2016, 12:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Objavljena rešenja testa iz srpskog jezika

Beograd -- Rešenja testa iz maternjeg jezika, kojim je oko 70.000 osmaka u Srbiji započelo polaganje završnog ispita, već su objavljena.

Osmaci u četvrtak polažu test iz matematike, a u petak kombinovani test iz istorije, geografije, biologije, fizike i hemije.

Preliminarni rezultati završnog ispita biće objavljeni 19. juna, a konačni 24. juna. Lista želja s odabranim školama, smerovima gimnazija i obrazovnim profilima predaje se 25. i 26. juna.

Raspoređivanje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << po školama obaviće se 4. jula, dok su 5. i 6. jul rezervisani za upis učenika u srednju školu - prvi upisni krug.

Za drugi upisni krug 5. jula predaje se lista želja sa odabranim školama, dok 8. jula izlazi raspored učenika po školama i za taj dan predviđen je i upis učenika u srednju školu.

Redosled kandidata biće utvrđen na osnovu opšteg uspeha od šestog do osmog razreda, koji donosi najviše 70 bodova.

Na tri testa đaci ukupno mogu osvojiti najviše 30 poena.

Rešenja testa iz maternjeg jezika možete pronaći OVDE.

Evo rešenja prvog testa:

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.