Objavljena fotografija vozača kamiona smrti / FOTO

Izvor: B92, 15.Jul.2016, 17:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Objavljena fotografija vozača kamiona smrti / FOTO

Objavljena je fotografija dokumenta Muhameda Bulela, vozača kamiona koji je ubio preko 80 ljudi u pešačkoj zoni u Nici.

On ima dvojno državljanstvo Francuske i Tunisa i živeo je na severu Nice, a radio je kao vozač u kurirskoj službi.

Otac je troje dece i poznat je policiji po prekršajima, "delinkventskom ponašanju i nasilničkom ponašanju". Prema policijskoj dokumentaciji, on nije bio označen kao osoba koja je prošla kroz radikalizaciju.

Njegov >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << stan je pretresen rano jutros, a policijski timovi pokušavaju da utvrde da li je imao pomagače. Nekoliko Bulelovih rođaka je privedeno na saslušanje.

Motiv za napad nije poznat, a prema dostupnim informacijama, beli kamion kojim je izvršen iznajmljen je pre nekoliko dana, što ukazuje na to da je napad planiran.

Mediji navode da je Bulel rođen u Tunisu, ali da dugo živi u Nici. Vlasti Tunisa su saopštile da napadač iz Nice nije na njihovim listama lica povezanih sa terorizmom. Objavljeno je da je poslednji put boravio u Tunisu pre četiri godine.

Bulel nije ni na listama sumnjivih koje imaju francuski obaveštajci.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.